Twister του Τέξας τραυματίζει 23; McBride φωτιά καταπίνει 150 δομές »Yale Κλίμα Συνδέσεις

0
Twister του Τέξας τραυματίζει 23;  McBride φωτιά καταπίνει 150 δομές »Yale Κλίμα Συνδέσεις

Περισσότερες από 150 κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στο Νέο Μεξικό που ξέσπασε από τους σφοδρούς ανέμους την Τρίτη. Η πυρκαγιά McBride, η οποία ξέσπασε στο ορεινό θέρετρο Riudoso (πληθυσμός 8.000), περίπου 80 μίλια δυτικά του Roswell, παρέμεινε πλήρως ασυγκράτητη από τις 9 π.μ. καυτή 4132 στρέμματα.

«Air τακτικής υποστήριξης δεν ήταν σε θέση να πετάξει την Τρίτη λόγω της εξαιρετικής 60 + mph των ανέμων,» αρχές του Εθνικού Δρυμού Λίνκολν είπε σε μια InciWeb κανω ΑΝΑΦΟΡΑ την Τετάρτη το πρωί. Οι πυροσβέστες παρακολουθούσαν νευρικά την πιθανότητα οι άνεμοι να αυξηθούν ξανά το απόγευμα της Τετάρτης, ίσως να φτάσουν τα 30 mph με σχετική υγρασία κάτω από 10%, πριν υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων NOAA/NWS τοποθέτησε περιοχές από το ανατολικό Νέο Μεξικό έως το δυτικό Τέξας σε μια «κρίσιμη» καιρική ζώνη πυρκαγιάς, τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία, για την Τετάρτη. Η σχετική υγρασία μπορεί να πέσει έως και 2%, ανέφερε το SPC.

Ανησυχία αυξημένη ότι η top-end «εξαιρετικά κρίσιμη» συνθήκες θα μπορούσε να αναπτύξει την Τετάρτη το απόγευμα στο νοτιοανατολικό NM ή / και γειτονικών πολύ-δυτικά TX.

Μεγάλη Πεδιάδα, το ξέσπασμα του έντονου καιρού μετατοπίζεται ανατολικά

Ένα ανώτατο επίπεδο σε πλήρες γεωγραφικό πλάτος χαμηλής πίεσης προκάλεσε μεγάλο χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και μερικούς ανεμοστρόβιλους την Τετάρτη σε έναν μακρύ διάδρομο από το κέντρο του Τέξας προς τη νοτιοανατολική Μινεσότα. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης επικεντρώθηκε στα δύο άκρα του ενεργού ζώνης.

Τουλάχιστον 23 οι τραυματισμοί αναφέρθηκαν από ανεμοστρόβιλο κοντά στο Salado του Τέξας, στην κομητεία Bell βόρεια του Ώστιν.

Το supercell που παράγει ανεμοστρόβιλο έφτυσε επίσης αυτό που ήταν προφανώς ένα χαλάζι διαμέτρου 5,5 ιντσών. Το μεγαλύτερο χαλάζι που έχει καταγραφεί στο Τέξας είναι 6.416 ίντσες, επιβεβαιωμένος κοντά στο Hondo στις 28 Απριλίου 2021.

Στην Αϊόβα, αναφέρθηκαν πέντε ανεμοστρόβιλοι, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικά φωτογενούς στριφογυριστή κοντά στην πόλη Gilmore. Χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές αναφέρθηκαν στην Αϊόβα.

Άλλη μια μέρα εκτεταμένων έντονων καιρικών φαινομένων ήταν επίκαιρη για την Τετάρτη, καθώς η μετωπική ζώνη βορρά-νότου και ο διάδρομος της καταιγίδας μετατοπίζονται ανατολικά. SPC τοποθετείται το κέντρο του διαδρόμου υπό μέτριο κίνδυνο κακοκαιρίας (η δεύτερη υψηλότερη από τις πέντε κατηγορίες κινδύνου). Η πιο σίγουρη πρόγνωση είναι για μια ευρεία ζώνη επιζήμιων ανέμων, πιθανώς ριπών έως και 75 mph ή υψηλότερη, για να αναπτυχθεί μια ισχνή γραμμή πορείας στην κοιλάδα Mid-Mississippi. Σύντομοι αλλά επικίνδυνοι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτή τη γραμμή.

Μια δυνητικά ασταθής κατάσταση είχε δημιουργηθεί προς το νότιο άκρο αυτής της ζώνης, καθώς τα υπολείμματα ενός συγκροτήματος καταιγίδων που αναχωρούσε θα μπορούσαν να αφήσουν όρια που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως εστιακά σημεία για έντονες υπερκυψέλες μπροστά από τον κύριο διάδρομο καταιγίδων. Εάν η μάζα του αέρα ανακτήσει αρκετά ώστε να αναπτυχθούν τα υπερκύτταρα, υπάρχει πιθανότητα για έναν ή περισσότερους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους μακράς διαδρομής, προειδοποίησε η NOAA/NWS/SPC. Η περιοχή που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία διασχίζει τον ποταμό Μισισιπή από το ανατολικό Αρκάνσας και το βορειοδυτικό Μισισιπή μέχρι το μακρινό δυτικό Τενεσί και το Κεντάκι και το bootheel του απώτατου νοτιοανατολικού Μισσούρι.

Η απειλή των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται να μειωθεί σημαντικά μέχρι την Πέμπτη, καθώς το ανώτερο χαμηλό τραβάει στον Καναδά με ένα εξασθενημένο ψυχρό μέτωπο να συνεχίζει προς τα ανατολικά. Καθώς λείπει σε μεγάλο βαθμό η υγρασία και ο δροσερός καιρός επικρατεί για λίγες μέρες μετά, η επόμενη ουσιαστική απειλή έντονων καιρικών συνθηκών μπορεί να μην εμφανιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ο Jeff Masters συνέβαλε σε αυτήν την ανάρτηση.

Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να σχολιάσουν το „Eye on the Storm“ αναρτήσεις. Τα σχόλια είναι γενικά ανοιχτά για 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης. Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ανακοινώσεις μέσω email για νέες αναρτήσεις εδώ. Twitter: @DrJeffMasters και @bhensonweather

Schreibe einen Kommentar