The Dangers of Hornets | Πρόληψη Hornet

5
The Dangers of Hornets | Πρόληψη Hornet

Κατηγορίες: Στοιχεία για σφάλματα, Πρόληψη παρασίτων, Έλεγχος παρασίτων σε κατοικίες, Παράσιτα της άνοιξης, Έντομα που τσιμπούν, Παράσιτα του καλοκαιριού

Ευρωπαϊκός σφήκας

Όταν ακούτε για σφήκες στη Νέα Αγγλία, πιθανότατα πρόκειται για τον σφήκα με φαλακρό πρόσωπο ή τον ευρωπαϊκό σφήκα. Αλλά ο ευρωπαϊκός σφήκας είναι ο μόνος αληθινός σφήκας που βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική. Και τα δύο έντομα ανήκουν στην οικογένεια Vespidae, αλλά είναι διαφορετικό γένος και είδος. Ο σφήκας με φαλακρό πρόσωπο σχετίζεται πιο στενά με τα κιτρινοτζάκετ παρά με τους σφήκες. Θα επικεντρωθούμε στους ευρωπαϊκούς σφήκες σε αυτό το ιστολόγιο.

Βλέπονται συχνά αυτή την εποχή του χρόνου, επειδή οι αποικίες κηφήνων ξεκινούν κάθε άνοιξη από μια μόνο γονιμοποιημένη βασίλισσα. Καθώς περισσότεροι εργάτες εκκολάπτονται όλο το καλοκαίρι, οι αποικίες μεγαλώνουν. Γίνονται ένα σημαντικό πρόβλημα από τα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού, όταν οι αποικίες φτάνουν στο μέγιστο αριθμό τους. Οι σφήκες είναι κοινωνικά έντομα και θα τσιμπήσουν επανειλημμένα εάν αισθανθούν ότι απειλούνται ή νιώσουν ότι η φωλιά τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Θα επιτεθούν αν προκληθούν έστω και ελάχιστα. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οι φωλιές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες και να χωρούν εκατοντάδες σφήκες. Η προσπάθεια αφαίρεσης ή ακόμα και προσέγγισης μιας φωλιάς μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Το Modern Pest μπορεί να βοηθήσει με την αφαίρεση ή την επεξεργασία της φωλιάς.

Αν έχετε δει φωλιές ευρωπαϊκών κηφήνων στο ακίνητό σας, μην προσπαθήσετε να τις αφαιρέσετε μόνοι σας. Καλέστε το Modern σήμερα στο 1-888-997-3311.

Φυσικά χαρακτηριστικά

 • Οι ευρωπαϊκοί σφήκες έχουν μήκος περίπου 3/4 έως 1 1/2 ίντσες.
 • Είναι καφέ με κίτρινες κοιλιακές ρίγες και χλωμό πρόσωπο.
 • Έχουν δύο ζεύγη φτερών, έξι πόδια και κεραίες.

Βιότοπος & Διατροφή

 • Οι γκριζωπές χάρτινες φωλιές των ευρωπαϊκών κηφήνων συνήθως δεν φαίνονται επειδή προτιμούν να τις χτίζουν σε κούτσουρα, δέντρα ή κοιλότητες σε κτίρια. Μπορεί να είναι αρκετά εντυπωσιακά σε μέγεθος.
 • Οι φωλιές που δεν καλύπτονται από εξωτερική δομή έχουν καφέ χάρτινο φάκελο. Οι φωλιές που είναι προστατευμένες έχουν ελάχιστο ή καθόλου φάκελο που καλύπτει τα κελιά τους.
 • Οι ευρωπαϊκοί σφήκες είναι σαρκοφάγοι και κυνηγούν μεγάλα έντομα όπως σκαθάρια, σφήκες, μεγάλους σκώρους, λιβελλούλες και μαντίλες. Απολαμβάνουν επίσης πεσμένα φρούτα και ζαχαρούχα τρόφιμα.

Ευρωπαϊκή φωλιά σφήκας

Αναπαραγωγή

 • Μόλις ζευγαρώσει, η βασίλισσα της Ευρώπης χρησιμοποιεί μασημένες ίνες ξύλου για να φτιάξει μια χάρτινη φωλιά. Τα αυγά γεννιούνται στα κελιά και καθώς εκκολάπτονται, οι προνύμφες τρέφονται από τη βασίλισσα. Καθώς η αποικία μεγαλώνει, οι εργάτριες αναλαμβάνουν να διευρύνουν τη φωλιά και να ταΐζουν τις προνύμφες, αφήνοντας τη βασίλισσα να παράγει αυγά.
 • Οι βασίλισσες κυριαρχούν στις κυψέλες και είναι τα μόνα θηλυκά που αναπαράγονται. Οι περισσότεροι από τους άλλους ενοίκους είναι άφυλες εργάτριες που εκτελούν σημαντικά καθήκοντα όπως η κατασκευή της κυψέλης, η συλλογή τροφής, η τροφή των νέων και η υπεράσπιση της αποικίας. Υπάρχουν πολύ λιγότεροι αρσενικοί σφήκες, ή κηφήνες, στην αποικία και ο μόνος τους ρόλος είναι να ζευγαρώνουν με τη βασίλισσα. Τα αρσενικά συνήθως πεθαίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας.
 • Πριν πεθάνει η βασίλισσα, θα παράγει μια γενιά νέων βασίλισσων και κηφήνων για να συνεχίσει τον κύκλο ζωής.

Οι Κίνδυνοι

 • Οι ευρωπαϊκοί σφήκες γενικά αποφεύγουν τη σύγκρουση με τους ανθρώπους, αλλά υπερασπίζονται επιθετικά τη φωλιά τους και τις πηγές τροφής τους. Το τσίμπημα τους μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή των ατόμων που είναι αλλεργικά στο δηλητήριό τους.
 • Οι ευρωπαϊκοί σφήκες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω συμπεριφορών ή φερομονών. Θα εκτελέσουν έναν χορό συναγερμού έξω από τη φωλιά τους που αποτελείται από συνεχή βουητό, βελάκια μέσα και έξω από τη φωλιά και επίθεση ή πλησιάζοντας το targ 301 μόνιμα ανακατευθύνει την ασφαλή σελίδα (https) στη σωστή έκδοση http. Αυτό θα σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης απορρίπτουν το https από το ευρετήριο, κατατάσσουν τη σωστή έκδοση http και μεταβιβάζουν οποιονδήποτε σύνδεσμο (ή κατάταξη σελίδας!) στη σωστή έκδοση της σελίδας. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ανακατεύθυνση 301, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο κανονικής σύνδεσης. Προφανώς βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αποκλείσει καμία από τις σελίδες που πρόκειται να ανακατευθύνετε της φερομόνης συναγερμού.
 • Πάντα να αποφεύγετε να σκοτώσετε έναν σφήκα οπουδήποτε κοντά στη φωλιά του, καθώς οι φερομόνες κινδύνου που απελευθερώνει έχουν καλές πιθανότητες να προκαλέσουν επίθεση. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε αμέσως οτιδήποτε αγγίζει τις φερομόνες από την περιοχή, όπως τα ρούχα σας. Το Hornets μπορεί να παρερμηνεύσει το άρωμα από ορισμένα αρώματα και άλλες πτητικές χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν ψευδώς μια επίθεση.

Η υπηρεσία Homecare Green της Modern’s προστατεύει από περισσότερα από 50 κοινά οικιακά παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των εντόμων που τσιμπούν, όπως οι ευρωπαϊκοί σφήκες, τα κιτρινοτζάκετ και οι σφήκες από χαρτί. Κάντε κλικ εδώ για να προγραμματίσετε την υπηρεσία online ή καλέστε στο 1-888-997-3311.

Πρόληψη

 • Για να μειώσετε τον κίνδυνο να συναντήσετε σφήκες και άλλες σφήκες που τσιμπούν, απομακρύνετε συχνά τα απορρίμματα και κρατάτε σφιχτά καπάκια στους κάδους απορριμμάτων.
 • Αλλάξτε τα εξωτερικά φώτα σε κίτρινες λάμπες για να μειώσετε την έλξη στο σπίτι ή την ιδιοκτησία σας.
 • Αφαιρέστε αμέσως τυχόν πεσμένα φρούτα από τα δέντρα, καθώς προσελκύουν αυτούς τους σφήκες.

Η σύγχρονη λύση

Οι σφήκες μπορεί να είναι επικίνδυνοι, ειδικά για άτομα που είναι αλλεργικά στο δηλητήριό τους. Θα υπερασπιστούν επιθετικά τις φωλιές τους και μπορούν να τσιμπήσουν πολλές φορές. Μην επιχειρήσετε να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε μια φωλιά μόνοι σας. Καλέστε τη Modern Pest για να περιποιηθεί τη φωλιά για εσάς. Το σύγχρονο μπορεί επίσης να τα εμποδίσει να χτίσουν περισσότερες φωλιές με προληπτικές θεραπείες γύρω από το σπίτι σας.

Εάν υποπτεύεστε προσβολή από τον ευρωπαϊκό σφήκα ή βρείτε μια φωλιά στο ακίνητό σας, επικοινωνήστε με τη Modern Pest στο 1-888-997-3311 ή κάντε κλικ εδώ για να προγραμματίσετε την online υπηρεσία. Το πρόγραμμα Homecare Green προστατεύει από περισσότερα από 50 κοινά οικιακά παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κηφήνων και πολλών ειδών σφήκες.

Schreibe einen Kommentar