Statice Flowers (Limonium) | Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε τη θαλάσσια λεβάντα –

4
Statice Flowers (Limonium) |  Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε τη θαλάσσια λεβάντα –

Statice Flowers (Limonium)

Υπάρχουν 120 είδη ανθοφόρων φυτών στο γένος Limonium. Αυτά τα φυτά είναι επίσης γνωστά ως θαλάσσια λεβάντα, στατική, κασπία και βάλτο-δεντρολίβανο. Το είδος δεν σχετίζεται με τη λεβάντα ή το δεντρολίβανο, παρά τα κοινά τους ονόματα. Αντίθετα, ανήκουν στην οικογένεια Plumbaginaceae ή plumbago.

Γενικά, αναπτύσσονται από ριζώματα ύψους 10-70 cm, αν και μπορούν να φτάσουν τα 2 μέτρα σε ύψος ως ξυλώδεις θάμνοι. Στη βασική ροζέτα, τα φύλλα είναι απλά και ολόκληρα έως λοβωτά, με μήκος 1–30 cm και πλάτος 0,5–10 cm. στους ανθοφόρους μίσχους διακρίνονται μόνο φύλλα μικρής κλίμακας. Τα άνθη κυμαίνονται σε μέγεθος από 4-10 mm, με πεντάλοβους κάλυκες και πέντε στήμονες. Τα λουλούδια είναι γενικά ανοιχτό ροζ ή βιολετί έως μοβ, με μερικά είδη να έχουν λευκά ή κίτρινα άνθη. Ένας αριθμός ειδών είναι απομικτικός. Ένας μόνο σπόρος περικλείεται εν μέρει από τον επίμονο κάλυκα στον καρπό, ο οποίος είναι μια μικρή κάψουλα.

Statice Flowers (Limonium)

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Στατικά λουλούδια

Επιστημονική ονομασία Limonium

Κοινή ονομασία Θαλάσσια λεβάντα, στατικό, φύλλο εγκοπής, δεντρολίβανο βάλτου, ομιχλώδες, ροζ της θάλασσας, Κασπία

Τύπος φυτού Ετήσιο φυτό

Ήλιος Πλήρης ήλιος

Έδαφος Καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο

pH εδάφους 6,0-7-0

Χρώματα λουλουδιών Μπλε, Κίτρινο, Πορτοκαλί, Λευκό Μωβ, Ροζ

Χρόνος άνθισης Φθινόπωρο και καλοκαίρι

θάλασσα-λεβάντα

Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τα λουλούδια Statice

Δεδομένου ότι τα μικρά, πολύχρωμα άνθη του στεγνώνουν γρήγορα, το static είναι αγαπημένο Ετήσιο κοπή κήπου. Τα αλμυρά και αμμώδη εδάφη δεν αποτελούν πρόβλημα για αυτά τα κάπως δύσκαμπτα φυτά, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για κήπους κατά μήκος της ακτής.

Καλλιέργεια από σπόρους

Η φύτευση στατικών φυτών είναι ένας εύκολος τρόπος για να γεμίσετε τον κήπο σας με λουλούδια. Μπορούν να ξεκινήσουν από σπόρους και είναι οικονομικά στην καλλιέργεια. Για να έχετε τις πιο πρώιμες ανθοφορίες, ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους δύο μήνες πριν από τη μέση ημερομηνία του τελευταίου παγετού. Μπορείτε επίσης να σπείρετε τους σπόρους απευθείας στον κήπο μόλις το έδαφος φτάσει τους 65 βαθμούς Φαρενάιτ. Η βλάστηση γίνεται σε 14 έως 21 ημέρες με μόνο ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα του εδάφους και μέση υγρασία. Είναι δυνατό να φυτέψουμε ανοιγόμενες ανθοφορίες σε περιοχές χωρίς παγετό με τη σπορά τους το φθινόπωρο.

Καλλιέργεια από μοσχεύματα

Όταν πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες, πάρτε μοσχεύματα μήκους μεταξύ 10 και 12 cm. Βουτήξτε το μοσχεύματα σε σκόνη ριζοβολίας ορμονών αφού έχουν κοπεί στα κάτω φύλλα. Φυτέψτε τα μοσχεύματα σε χώμα γλάστρας και διατηρήστε τα υγρά.

Ηλιακό φως

Είναι πολύ σημαντικό να τους παρέχετε πλήρη έκθεση στον ήλιο για την καλύτερη δυνατή άνθιση, επομένως φροντίστε να τα τοποθετήσετε σε φωτεινή, ηλιόλουστη τοποθεσία. Αν και το φυτό μπορεί να επιβιώσει σε λίγη σκιά, πιθανότατα θα πέσει στο πλάι και στις ανάγκες του υποστήριξη.

Εδαφος

Η θερμοκρασία και τα αμμώδη εδάφη είναι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης, αλλά θα ανέχονται και άλλα εδάφη με καλή στράγγιση, αρκεί να μην είναι πολύ γόνιμα. Στα δοχεία, τα πιο αμμώδη εδάφη θα τα πάνε καλύτερα από τα άργιλο, οπότε αν το τοπίο σας έχει βαριά εδάφη, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην ανάπτυξη της στασιμότητας.

Πότισμα

Μέχρι να εγκατασταθούν τα φυτά, είναι σημαντικό να ποτίζετε τους στατικούς σπόρους σας κάθε δεύτερη μέρα. Τα στατικά φυτά είναι αρκετά ανθεκτικά στην ξηρασία αφού φτάσουν στην ωρίμανση, επομένως προγραμματίστε να τα ποτίζετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα μόλις φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι καλύτερο για αυτούς να ζουν σε συνθήκες ξηρασίας γιατί το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Φροντίστε να ποτίζετε μόνο όταν η ξηρασία διαρκεί πολλούς μήνες. Όσοι ζουν σε βροχερές περιοχές θα πρέπει να φυτέψουν το σταφάκι τους σε προστατευμένες περιοχές γιατί είναι εξαιρετικά ευάλωτοι τόσο σε ασθένειες όσο και σε παράσιτα όταν εκτίθενται σε παρατεταμένη υγρασία.

Υγρασία

Οι ψυχρές θερμοκρασίες είναι ευνοϊκές για αυτούς. Απαιτείται σχετική υγρασία 90% ή μεγαλύτερη για να βλαστήσουν τα σπόρια και να μολύνουν τα φυτά. Οι μολυσμένοι πόροι απαιτούν οκτώ ώρες υγρασίας πριν εμφανιστεί μόλυνση. Στα θερμοκήπια, διατηρήστε χαμηλή σχετική υγρασία και καλή κυκλοφορία του αέρα για να αποτρέψετε τη μόλυνση.

Λίπασμα

Μια εφαρμογή ελαφρού λιπάσματος μπορεί να γίνει μετά την εμφάνιση νέας ανάπτυξης. Τα κοκκώδη λιπάσματα δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο στέμμα ή στο φύλλωμα του φυτού, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης με χαμηλό ρυθμό, καθώς υψηλότεροι ρυθμοί μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη των ριζών. Μην λιπάνετε υπερβολικά το Statice γιατί είναι ανεκτικό σε φτωχά εδάφη. Όταν τα φυτά λαμβάνουν πολύ νερό ή λίπασμα, πέφτουν ή υποκύπτουν σε μυκητιασική μόλυνση.

κασπία |  Limonium

Κλάδεμα

Χωρίς να κόψετε στατικά πολυετή φυτά όπως το Limonium lacifolia και το Statice tatarica, αφήστε τα να ξαπλώσουν στον κήπο. Η άνοιξη είναι η ώρα να αφαιρέσετε όλα τα νεκρά ή τα φυτά που πεθαίνουν. Η χειμερινή ανθεκτικότητα επιτρέπει στα στατικά φυτά να επιβιώσουν στο κρύο του χειμώνα χωρίς κλάδεμα ή κοπή πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να φροντίσετε ορχιδέες. Viburnums ανάπτυξη και φροντίδα θάμνων. Calibrachoa (εκατομμύρια κουδούνια) συμβουλές ανάπτυξης. Πώς να μεγαλώσει παπαρούνες. Πως να πολλαπλασιάστε τα φυτά με κοπή. Οργανικός αγγούρι συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Μεγαλώνοντας Φυτά Kalanchoe στον κήπο σου. Φτέρη αλεπού οδηγός ανάπτυξης. Μεγαλώνοντας Στάμνα φυτά στο σπίτι. 12 Καλύτερο φυτά να αναπτυχθούν από μοσχεύματα. Πολλαπλασιάστε τα τριαντάφυλλα με πατάτες.

Για καρφίτσα:

Schreibe einen Kommentar