Corylopsis pauciflora | Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό χειμερινής φουντουκιάς νεραγκούλα –

5
Corylopsis pauciflora |  Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό χειμερινής φουντουκιάς νεραγκούλα –

Φυτό χειμερινής φουντουκιάς νεραγκούλας (Corylopsis pauciflora)

Με καταγωγή από την Ταϊβάν, Corylopsis pauciflora είναι ανθοφόρο φυτό του γένους Corylopsis και της οικογένειας Hamamelidaceae. Ονομάζεται κοινώς νεραγκούλα αμαμελίδα ή χειμωνιάτικη φουντουκιά. Αυτός ο φυλλοβόλος θάμνος μεγαλώνει σε 1,5 μέτρα ύψος επί 2,5 μέτρα. Στις αρχές της άνοιξης, ο χειμώνας της φουντουκιάς παράγει μάζες από ανοιχτόχρωμα κίτρινα άνθη σε κρεμαστά ράσα. Τα φύλλα ανοίγουν μπρονζέ πριν πάρουν ένα πλούσιο πράσινο χρώμα. Το φυτό Buttercup Winter Hazel βρίσκεται συνήθως σε κήπους και πάρκα με εύκρατα κλίματα.

Η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν είναι ιδιαίτερα θεαματικά για το φύλλωμα, που συχνά μπορεί να κρύβεται αυτούς τους μήνες. Ωστόσο, εξακολουθούν να παρέχουν πολύτιμους βιότοπους φωλιάς για πτηνά και μικρά θηλαστικά. Όπως υποδηλώνει το κοινό του όνομα, το είδος λάμπει πραγματικά το φθινόπωρο και ειδικά το χειμώνα. Το φθινόπωρο βγάζει φλογερά κίτρινα φύλλα που είναι πολύ πιο φωτεινά από το σιωπηλό κίτρινο που θα εμφανιστεί αργότερα. Τελικά, αυτά τα φθινοπωρινά φύλλα θα πέσουν, ανοίγοντας χώρο για φανταστικά γκρίζα κλαδιά. Θα φαίνονται άψυχα για μικρό χρονικό διάστημα. Ένα υγιές φυτό χειμωνιάτικης φουντουκιάς σπάνια ενοχλείται από παράσιτα ή ασθένειες.

Corylopsis pauciflora

Επισκόπηση Clerodendrum Plant

Επιστημονική ονομασία Corylopsis pauciflora

Κοινή ονομασία Buttercup Winter Hazel

Τύπος φυτού Θάμνος

Ήλιος Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά

Έδαφος Καλά στραγγιζόμενο και όξινο

pH εδάφους Όξινο

Χρώματα λουλουδιών Απαλό κίτρινο

Χρόνος άνθισης Αρχές άνοιξης

Ζώνη 6-8

Φυτό χειμωνιάτικης φουντουκιάς νεραγκούλας |  φουντουκιά χειμώνα

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό χειμερινής φουντουκιάς της νεραγκούλας

Μπορεί να έχει νόημα η φύτευση πολύχρωμων χειμωνιάτικων φυτών, όπως ελεφοβόρες, χιονοστιβάδες ή χειμωνιάτικοι ακόνιοι κάτω από τη χειμερινή φουντουκιά. Όπως και με τους θάμνους, θα φυτέψετε τη χειμωνιάτικη φουντουκιά όπως συνήθως. Φυτέψτε το σε μια τρύπα που είναι πιο φαρδιά και πιο βαθιά από τη ρίζα. Τοποθετήστε τη ριζόμπαλα ακόμα και με τη γραμμή του χώματος, με λίπασμα στην τρύπα και μετά τοποθετήστε το φυτό. Προσθέτοντας μερικές γεμάτες χούφτες περλίτη και στη συνέχεια καλύπτοντας την τρύπα με σάπια φύλλα στη γραμμή στάλαξης θα γεμίσει η τρύπα. Για να ξεκινήσετε τα φυτά σας, ποτίζετε τα φυτά σας βαθιά και σχολαστικά κάθε εβδομάδα κατά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο. Όταν καθιερωθεί το Buttercup Winter Hazel, θα έχετε τη χαρά να απολαμβάνετε ένα όμορφο άρωμα στον καθαρό αέρα του χειμώνα κάθε χρόνο.

Ηλιακό φως

Μια νεραγκούλα Winter Hazel πρέπει να φυτευτεί σε κατάλληλη τοποθεσία. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλή ιδέα να φυτέψετε το φυτό σε μια περιοχή που να προστατεύεται από τους δυνατούς ανέμους και το έντονο απογευματινό ηλιακό φως. Θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το φυτό σας Buttercup Winter Hazel αν το τοποθετήσετε σε ηλιόλουστη θέση σε ημισκιά. Η φύτευσή του στον ήλιο θα αυξήσει τον αριθμό των ανθοφοριών στον θάμνο σας. Θα μοιάζει σχεδόν με κίτρινο βιτρό με τον ήλιο να λάμπει μέσα από τα άνθη.

Πότισμα

Η χειμωνιάτικη φουντουκιά δεν ανέχεται μουσκεμένο ή υγρό έδαφος μετά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο και απαιτεί πολύ λίγο νερό μετά την αρχική καλλιεργητική περίοδο. Γενικά, το περιστασιακό πότισμα είναι αρκετό, αλλά σε ζεστό και ξηρό καιρό, θα πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά. Μπορείτε να αφήσετε το Buttercup Winter Hazel να φροντίσει τον εαυτό του μόλις εδραιωθεί, εκτός εάν ζείτε σε ένα ιδιαίτερα ξηρό μέρος της χώρας ή αντιμετωπίζετε παρατεταμένη ξηρασία.

Εδαφος

Ιδανικά, το χώμα Buttercup Winter Hazel θα πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο και όξινο, κατά προτίμηση τροποποιημένο με οργανική ύλη όπως κομπόστ ή καλά σάπια κοπριά. Τα αργιλώδη εδάφη που είναι βαριά και συμπαγή δεν ταιριάζουν καλά στη χειμωνιάτικη φουντουκιά.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Η χειμωνιάτικη φουντουκιά είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί στις ζώνες ανθεκτικότητας των φυτών USDA 5 έως 8. Ωστόσο, οι παγετοί νωρίς την άνοιξη μπορούν να βλάψουν τα μπουμπούκια των ανθέων. Ο θάμνος είναι επίσης ευάλωτος σε ζημιές από τον άνεμο κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων. Μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη του θάμνου τοποθετώντας τον σε προστατευμένη περιοχή.

Λίπασμα

Δεν χρειάζεται να γονιμοποιήσετε το φυτό χειμωνιάτικης φουντουκιάς σας, αλλά αν δείτε το φυτό να φαίνεται ακατάστατο στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του χειμώνα, τότε θα πρέπει να του δώσετε τροφή. Το pH του εδάφους θα πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, προκειμένου να καθοριστεί ποιο λίπασμα θα λειτουργήσει καλύτερα για το Buttercup Winter Hazel. Επιλέξτε ένα λίπασμα που κατασκευάζεται ειδικά για φυτά που αγαπούν τα οξέα όπως οι αζαλέες ή τα ροδόδεντρα.

Κλάδεμα

Κλαδέψτε τη χειμωνιάτικη φουντουκιά, αν χρειάζεται, αμέσως μετά την ανθοφορία. Διαφορετικά, κλαδέψτε κατά την ανθοφορία και αναδείξτε τα κλαδεμένα κλαδιά σε λουλουδένιες συνθέσεις. Εάν κλαδεύετε τη χειμωνιάτικη φουντουκιά σας για να τη διαμορφώσετε, πρώτα κόψτε τυχόν νεκρό ή κατεστραμμένο ξύλο. Κλαδέψτε ξανά κάθε κλαδί για την υγιή και νεαρή ανάπτυξη του φυτού. Κόψτε τυχόν διασταυρωμένα ή αδύναμα κλαδιά. Εάν κλαδεύετε τη χειμερινή φουντουκιά για να μειώσετε το μέγεθός της, θα πρέπει να περιορίσετε την ανάπτυξη της προηγούμενης σεζόν σε δύο μπουμπούκια.

Διαβάστε επίσης:

Κουμπί Bachelor συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. 10 ριζικά λαχανικά είναι εύκολο να αναπτυχθούν. 9 Ταχέως αναπτυσσόμενα λαχανικά στο σπίτι. 09 Καλύτερο φυτά για μπάνιο. Πώς να μεγαλώσει φυτό ραχοκοκαλιά διαβόλων. Απευθείας σπείρουν λαχανικά στον κήπο. Πώς να μεγαλώσει πουρνάρι σε δοχεία. Φυτά πάγου οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας. Πουλί του παραδείσου οδηγός καλλιέργειας φυτών. Μεγαλώνοντας αρωματικά rajanigandha στον κήπο σου. Στατικά λουλούδια οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας.

Για καρφίτσα

Corylopsis pauciflora

Schreibe einen Kommentar