Φυτό Bromeliad (γήινο αστέρι) | Πώς να καλλιεργήσετε φυτά βρωμυλάδας

9
Φυτό Bromeliad (γήινο αστέρι) |  Πώς να καλλιεργήσετε φυτά βρωμυλάδας

Φυτό Bromeliad (bromeliaceae)

Υπάρχουν 75 γένη και 3590 είδη Bromeliaceae (ο bromeliads, Earth Star), τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην τροπική Αμερική, με την Pitcairnia feliciana να αποτελεί εξαίρεση στη Δυτική Αφρική. Ένα τυπικό χαρακτηριστικό του φυτού bromeliad είναι τα φύλλα του σε σχήμα σπαθιού και τα φωτεινά μπλε άνθη του, τα οποία είναι στην πραγματικότητα βράκτια που περιβάλλουν ένα ασήμαντο λουλούδι. Φυτά Guzmania είναι πολυετή φυτά και ανήκουν στην οικογένεια των βρωμυλάδων.

Προκειμένου αυξανόμενη στο έδαφος, αναπτύσσονται φυσικά στο φλοιό μεγάλων δέντρων στα τροπικά δάση. Δένονται στους οικοδεσπότες τους μέσω των ριζών τους. Η υγρασία τους προέρχεται από μια κεντρική «δεξαμενή» ή «δεξαμενή» στο κέντρο της ροζέτας των φύλλων που γεμίζει με νερό όταν βρέχει. Αυτές οι δεξαμενές χρησιμοποιούνται μερικές φορές για να μεγαλώσουν τα μικρά βατράχων στη φύση. Μόλις ανθίσουν τα λουλούδια της βρωμελάδας, πεθαίνουν και δεν είναι φυτά εσωτερικού χώρου με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, δημιουργούν νέα φυτά στη βάση που μπορεί να τοποθετηθεί σε γλάστρα και να αναπτυχθεί.

Φυτό Bromeliad (γήινο αστέρι)

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Φυτό Bromeliad

Επιστημονική ονομασία Bromeliaceae

Κοινή ονομασία Αστέρι της Γης

Τύπος φυτού Πολυετή ανθοφόρα φυτά

Ήλιος Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά

Έδαφος Μίγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα

pH εδάφους 5,0- 6,0

Χρώματα λουλουδιών Πράσινο, Μωβ, Πορτοκαλί, Κόκκινο και Κίτρινο

Χρόνος ανθοφορίας Ανθίζει μόνο μία φορά στη ζωή

Ζώνη 9-11

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά βρωμυλάδας

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε τα φυτά Bromeliad

Η περίοδος ωριμότητας για τις βρωμέλιες είναι ένα έως τρία χρόνια πριν γίνουν ανθοφόρα φυτά. Το να καλλιεργήσετε μια βρωμέλια ως φυτό εσωτερικού χώρου είναι εύκολο και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φέρετε χρώμα και υφή στο σπίτι σας.

Καλλιέργεια από σπόρους

Οι σπόροι θα πρέπει να βλαστήσουν σε περίπου δύο εβδομάδες υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Αυτοί οι σπόροι συνήθως δεν παραμένουν βιώσιμοι για πολύ. Είναι βιώσιμα για από 4 εβδομάδες έως 3 μήνες, ανάλογα με την οικογένεια και τις μεθόδους αποθήκευσης. Οι σπόροι που αποθηκεύονται σωστά θα διαρκέσουν περισσότερο. Η διατήρηση των σπόρων σε χάρτινα κουτιά ή φακέλους με τη χαμηλότερη δυνατή υγρασία θα τους κάνει να διαρκέσουν περισσότερο. Φυτέψτε τους σπόρους σας το συντομότερο δυνατό για να μην τους αφήσετε να χαλάσουν.

Καλλιέργεια από μοσχεύματα

Τους μήνες μετά το θάνατο του λουλουδιού, το φυτό αρχίζει επίσης να πεθαίνει. Ωστόσο, το μητρικό φυτό θα το κάνει διαδίδω ένα ή περισσότερα κουτάβια στη βάση του. Μπορούν να κοπούν προσεκτικά από το μητρικό φυτό όταν φτάσουν περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους τους και να τοποθετηθούν σε γλάστρες χωριστά σε ξεχωριστά δοχεία μόλις φτάσουν σε αυτό το μέγεθος. Συνήθως, τα κουτάβια έχουν τουλάχιστον λίγες ρίζες, αλλά αν όχι, θα σχηματίσουν ρίζες μόλις μπουν σε γλάστρα στα νέα τους δοχεία.

Ηλιακό φως

Συνήθως, οι βρωμέλιες αναπτύσσονται καλά σε έντονο έμμεσο ηλιακό φως. Είναι πιθανό τα κιτρινωπά φυτά να λαμβάνουν πολύ φως και τα σκούρα πράσινα ή επιμήκη φυτά να λαμβάνουν πολύ λίγο φως. Εάν είναι κατάλληλες άλλες συνθήκες, η αυξανόμενη έκθεση στο φως μπορεί να ενθαρρύνει τα λουλούδια να ανθίσουν.

Εδαφος

Το καλύτερο έδαφος για την καλλιέργεια βρωμέλιδων σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα μείγμα γλάστρας με γρήγορη αποστράγγιση που συγκρατεί την υγρασία αλλά μπορεί επίσης να στραγγίσει. Ένα μείγμα περίπου δύο τρίτων τύρφης και ενός τρίτου άμμου είναι συχνά το βέλτιστο για καλλιέργεια. Ως εναλλακτική λύση στο μείγμα ορχιδέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρβουνο ή μίγμα γλάστρας χωρίς χώμα.

Πότισμα

Οι βρωμέλιες πρέπει να ποτίζονται μία φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Αν και τα βρωμέλια επωφελούνται από το υγρό, τροπικό περιβάλλον, μερικά είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες ξηρασίας, αλλά όχι το υγρό έδαφος. Δεν συνιστάται να αφήνετε το φυτό να καθίσει σε στάσιμο νερό, καθώς οι βρωμέλιες είναι ευαίσθητες στη σήψη των ριζών. Το χώμα καθώς και το φλιτζάνι πρέπει να ποτίζονται, αλλά θα πρέπει να γεμίσετε το φλιτζάνι μόνο μέχρι τη μέση για να αποφύγετε τη σήψη.

Φυτό Bromeliad (φυτά Guzmania)

Θερμοκρασία και Υγρασία

Η φύτευση bromeliads σε γλάστρες που μπορείτε να φέρετε μέσα το χειμώνα είναι μια επιλογή εάν θέλετε αυτά τα φυτά στο τοπίο σας αλλά ζείτε σε μια περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική θερμοκρασία για βρωμέλια είναι 55 έως 80 βαθμούς Φαρενάιτ. Γενικά δεν είναι καλή ιδέα να εκτίθενται οι ανθεκτικοί στο κρύο τύποι σε θερμοκρασίες κάτω των 40 βαθμών, ακόμα κι αν μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς.

Οι καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης για τις βρωμέλιες εμφανίζονται όταν η σχετική υγρασία είναι μεταξύ 40 και 60%. Θολώνοντας τα φυτά με νερό συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία γύρω τους.

Λίπασμα

Το bromeliad δεν απαιτεί βαριά σίτιση. Αν και μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα πολύ υγιές και πολύχρωμο φυτό στο γκαζόν χωρίς λίπανση, αν το ταΐσετε προσεκτικά, το φυτό θα αναπτυχθεί πολύ καλύτερα και θα είναι πιο δυνατό. Θα πρέπει να λιπάνετε τα φυτά μόνο τους θερμότερους μήνες με ένα ασθενές διάλυμα υγρού λιπάσματος. Είναι καλύτερο να μην ταΐζετε ώριμα φυτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή όταν ανθίζουν. Φυτέψτε δοχεία με λιπάσματα χαμηλής περιεκτικότητας σε άζωτο όπως 10-20-20 ή με ισορροπημένα λιπάσματα όπως 20-20-20 αραιωμένα στη μισή δύναμη.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μεγαλώσει Dieffenbachia φυτά εσωτερικού χώρου. Οργανικός αγγούρι συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Φυτό Rhipsalis οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας. Πώς να μεγαλώσει Υγιή τριαντάφυλλα στον κήπο σου. Φτέρη αλεπού μεγαλώνουν στον κήπο του σπιτιού σας. Στάμνα φυτό (εντομοφάγο φυτό) οδηγός καλλιέργειας. Χειμερινό ρείκι που αναπτύσσεται σε εσωτερικούς χώρους. 07 πανέμορφο φυτά για την άνοιξη σας κήπος. Μεγαλώνοντας φυτά κυκλάμινο στο σπίτι. Λαχανάκια Βρυξελλών συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας.

Για καρφίτσα:

Φυτό Bromeliad (γήινο αστέρι)

Schreibe einen Kommentar