Υπάρχουν σφάλματα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας;

9
Υπάρχουν σφάλματα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας;

Κατηγορίες: Στοιχεία για σφάλματα, Χειμερινά παράσιτα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στολισμένο και όλα τα φώτα λειτούργησαν για μια φορά. Οι γάτες δεν έχουν σπάσει ούτε ένα στολίδι και ο σκύλος δεν πίνει όλο το νερό που προορίζεται για το δέντρο. Ακόμα και τα φώτα που τρεμοπαίζουν τρεμοπαίζουν. Τα δώρα αρχίζουν να συσσωρεύονται στη φούστα του δέντρου που έφτιαξε η γιαγιά. Είναι σαν ένας πίνακας του Norman Rockwell στο σαλόνι σας. Αλλά περιμένετε… τι είναι αυτό; Είναι σφάλματα. Υπάρχουν σφάλματα στο τέλειο αριστούργημα των διακοπών σας.

Καταρχήν μην πανικοβάλλεσαι. Τα πλάσματα που είναι σπίτι για τις διακοπές στο δέντρο σας δεν είναι επιβλαβή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να μοιραστείτε ένα αυγολέμονο μαζί τους. Το Modern Pest θέλει να έχετε μια περίοδο διακοπών χωρίς άγχος, γι‘ αυτό ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε το πραγματικό σας δέντρο χωρίς παράσιτα.

Πώς να απαλλαγείτε από σφάλματα σε ένα πραγματικό δέντρο

Όταν είστε στην παρτίδα και τα παιδιά βαριούνται και σας βιάζουν να διαλέξετε ένα δέντρο, αφήστε τα να καθίσουν στο αυτοκίνητο και να παίξουν παιχνίδια στο τηλέφωνό σας. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση!

 • Βρήκατε ένα όμορφο δέντρο; Μεγάλος! Αλλά η εμφάνιση δεν είναι το παν. Εξετάστε το. Φέρτε ένα φακό. Κοιτάξτε βαθιά μέσα στο δέντρο και ελέγξτε τον κορμό, τα κλαδιά και τις βελόνες. Κινούνται ζωντανά σφάλματα; Βλέπετε ιστούς ή σάκους αυγών; Παραλείψτε αυτό το δέντρο ή κόψτε τα μολυσμένα κλαδιά όταν επιστρέψετε στο σπίτι.
 • Κούνα το. Πραγματικά κουνήστε γύρω από αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είτε εσείς είτε ο συνοδός της παρτίδας θα πρέπει να το κουνήσετε καλά για να εκκενώσετε τυχόν σφάλματα που ζουν αυτήν τη στιγμή εκεί.
 • Φέρτε το σπίτι, αλλά μην το φέρετε αμέσως μέσα. Αφήστε το να κρυώσει σε γκαράζ ή υπόστεγο για μερικές μέρες. Ό,τι ζει σε αυτό θα πεθάνει από την έλλειψη τροφής.
 • Ανακινήστε το ξανά πριν το φέρετε για να αφαιρέσετε τυχόν σφάλματα ελεύθερης φόρτωσης που έχουν απομείνει.
 • Αν μερικά από αυτά τα σφάλματα είναι σαν τον Μπρους Γουίλις στο Die Hard (ναι, είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία) και απλά δεν πεθάνουν, σκουπίστε τα με ηλεκτρική σκούπα (ο Hans Gruber έπρεπε να το είχε δοκιμάσει). Αδειάστε το κάνιστρο ή αλλάξτε τη σακούλα και βάλτε την σε μια σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί και να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο σε κάδο απορριμμάτων ή κάδο απορριμμάτων.

Έχετε παράσιτα; Η Modern’s Homecare Green Residential Service προστατεύει από περισσότερα από 55 κοινά οικιακά παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των ποντικών, των μυγών και των αράχνων. Καλέστε το Modern στο 888-976-8853 για να λάβετε μια δωρεάν προσφορά ή να προγραμματίσετε την υπηρεσία σήμερα!

Λοιπόν, Τι Είναι;

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες δεν είναι πράγματα για τα οποία έχετε ακούσει εκτός και αν είστε εντομολόγος. Τα περισσότερα δεν είναι επίσης επιβλαβή. Αλλά εδώ είναι μερικοί πιθανοί παρεμβολείς που μπορεί να βρείτε στο δέντρο σας:

Adelgids

 • Ρουφούν τους χυμούς από κωνοφόρα όπως πεύκο και έλατο. Μερικές φορές συγκεντρώνονται μαζί.
 • Οι Adelgids μπορούν να παράγουν λευκές, βαμβακερές τούφες σε όλα τα μέρη ενός δέντρου. Οι τούφες θυμίζουν κάπως ξεσκόνισμα χιονιού.

Αφίδες

 • Οι περισσότερες αφίδες είναι τόσο μικρές που δεν θα τις παρατηρήσετε στο δέντρο σας. Μερικά μεγαλώνουν και γίνονται πιο αισθητά.
 • Δεν θα εξαπλωθούν σε άλλα οικιακά φυτά.
 • Αφήνουν ένα κοκκινωπό λεκέ εάν τα συνθλίψετε, γι‘ αυτό αποφύγετε να το κάνετε σε τοίχους ή έπιπλα.

Σκαθάρια φλοιού

 • Αυτά τα σκληρά, κυλινδρικά σκαθάρια μεγέθους ρυζιού τρυπώνουν στο φλοιό των δέντρων. Αν δείτε τρύπες με πολύ λεπτό πριονίδι στο δέντρο σας, μάλλον είναι αυτές.
 • Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα σκαθάρια που φτιάχνουν ελβετικό τυρί στα έπιπλά σας. Απαιτούν υγρασία που απλά δεν έχουν τα ξύλινα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Ακάρεα & Αράχνες

 • Εδώ είναι μερικά παράσιτα για τα οποία πιθανότατα έχετε ακούσει. Τα ακάρεα και οι αράχνες δεν θα βλάψουν το δέντρο σας, αλλά θα τρέφονται με άλλα παράσιτα που το κατοικούν.
 • Αυτά δεν πρέπει να συγχέονται με τον Spider-Man, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί μια αράχνη. Εκτός από ζωντανά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Είδος ακρίδος

 • Το πρώτο σημάδι ότι το δέντρο σας μπορεί να έχει μαντίλες είναι ένα ελαφρύ μαύρισμα αυγό σε μέγεθος περίπου καρυδιού. Υπάρχουν περίπου 400 αυγά μέσα σε κάθε μάζα και θα εκκολαφθούν μερικές εβδομάδες αφού είναι μέσα.
 • Αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Μόλις εκκολαφθούν, οι μαντίλες που προσεύχονται θα κυνηγήσουν και θα φάνε άλλα παράσιτα που ζουν στο δέντρο σας. Και αν δεν υπάρχει άλλο φαγητό, θα επιτεθούν και θα φάνε ο ένας στον άλλο. Όχι πολύ γιορτινό, ε;
 • Εάν το δέντρο σας έχει μάζα αυγού, αφαιρέστε το κλαδί και βγάλτε το έξω πριν εκκολαφθεί.

Psocids

 • Τα Psocids είναι επίσης γνωστά ως booklice (χωρίς φτερά) ή barklice (φτερωτά). Είναι μικρά έντομα με μαλακό σώμα και τρέφονται με πράγματα όπως νεκρά έντομα, γύρη, μούχλα και μύκητες.
 • Είναι αβλαβή για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα και τις δομές. Χωρίς υγρασία θα πεθάνουν, ώστε να μην διαρκέσουν πολύ στον ξηρό αέρα του σπιτιού σας.
 • Τα Psocids δεν είναι σαν τις ψείρες του κεφαλιού, οπότε αφήστε τη χτένα μακριά. Δεν απαιτούνται έλεγχοι κεφαλής.

Ζυγαριά πευκοβελόνας

 • Αν δείτε κάτι που μοιάζει με λευκή μπογιά ή προδιαγραφές στις βελόνες των δέντρων σας, θα μπορούσε να είναι αυγά από λέπια από πευκοβελόνα. Τα αυγά θα εκκολαφθούν λίγες εβδομάδες μετά την εισαγωγή του δέντρου μέσα.
 • Μικρά κόκκινα ζωύφια αναδύονται από τα αυγά. Μπορεί ακόμη και να δείτε μερικά στο πάτωμα ή στους τοίχους. Καθαρίστε τα από το δέντρο με μια υγρή πετσέτα. Να είστε προσεκτικοί αν τα καθαρίζετε από άλλες επιφάνειες γιατί αφήνουν πίσω τους κόκκινο λεκέ όταν σκοτώνονται. Και κανείς δεν θέλει μια χριστουγεννιάτικη σκηνή εγκλήματος στο σπίτι του.

Καλές γιορτές από το Modern Pest!

Ανεξάρτητα από το τι γιορτάζετε, το Modern Pest ελπίζει οι διακοπές σας να είναι διασκεδαστικές, ξεκούραστες και χωρίς παράσιτα! Εάν μας χρειάζεστε, καλέστε στο 888-976-8853.

Schreibe einen Kommentar