Τα τζιτζίκια 17 ετών θα αναδυθούν τον Μάιο του 2021

6
Τα τζιτζίκια 17 ετών θα αναδυθούν τον Μάιο του 2021

Αν και δεν είναι θέμα για τις πολιτείες της Νέας Αγγλίας, ένας 17ετής κύκλος τζίτζικας θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, όταν δισεκατομμύρια τζιτζίκια αναδύονται από τη γη. Τα τρία επίκεντρα που επλήγησαν στις ανατολικές ΗΠΑ βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, DC και τα γύρω προάστια, την Ιντιάνα και το Νόξβιλ του Τενεσί. Μην κάνετε το κοινό λάθος να μπερδεύετε τα τζιτζίκια με τις ακρίδες. Οι ακρίδες είναι ένα είδος ακρίδας. Θα υπάρχουν από τα μέσα έως τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο χάρτης δείχνει πού θα εμφανιστούν τα τζιτζίκια 17 ετών στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2021:

Αν και τα τζιτζίκια δεν είναι πρόβλημα στη Νέα Αγγλία, πολλά άλλα παράσιτα είναι! Καλέστε τη Modern σήμερα στο 888-976-8853 ή κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καταπολέμηση των παρασίτων σε οικίες!

Τι είναι τα 17χρονα περιοδικά τζιτζίκια;

Αυτός ο πληθυσμός, ή «γόνος», ονομάζεται Γόνος Χ. Αυτά τα τζιτζίκια ονομάζονται περιοδικά τζιτζίκια και περνούν σχεδόν όλη τους τη ζωή υπόγεια. Μετά από 17 χρόνια ανάπτυξης, οι νύμφες αναδύονται από το έδαφος. Σέρνονται επάνω σε επιφάνειες για να ρίξουν τους εξωσκελετούς τους και να φτάσουν στο στάδιο των ενηλίκων. Μπορεί να υπάρχουν έως και ένα εκατομμύριο τζιτζίκια ανά στρέμμα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Οι νέοι ενήλικες σκληραίνουν σε ώρες και μετά αρχίζουν να αναζητούν σύντροφο.

Επειδή τα περιοδικά τζιτζίκια εμφανίζονται σε τόσο μεγάλους αριθμούς κάθε 17 χρόνια, εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους. Κανένα αρπακτικό δεν είναι ικανό να φάει δισεκατομμύρια τζιτζίκια.

Τα τζιτζίκια συνδέονται με τον δυνατό ήχο τους, που είναι η τσιριχτή κλήση ζευγαρώματος του αρσενικού τζιτζίκι. Ένα σμήνος από τζιτζίκια μπορεί να παράγει ήχους έως και 120 ντεσιμπέλ. Αυτό είναι ακόμα πιο δυνατό από μια ροκ συναυλία, η οποία παράγει περίπου 115 dB ήχου.

Είναι τα τζιτζίκια επικίνδυνα;

Τα τζιτζίκια έχουν μήκος περίπου 1 ¼ έως 1 ½ ίντσα με μεγάλα, εμφανή κόκκινα μάτια, κοντές κεραίες και μακριά, καθαρά φτερά. Αν και είναι μεγάλα και κάπως τρομακτικά, τα τζιτζίκια δεν αποτελούν απειλή για ανθρώπους ή κατοικίδια. Δεν μπορούν να δαγκώσουν ή να τσιμπήσουν. Ωστόσο, η ωοτοκία των θηλυκών τζιτζίκων μπορεί να βλάψει θάμνους και μικρά δέντρα. Τα εντομοκτόνα είναι αναποτελεσματικά ενάντια στα τζιτζίκια. Τα μικρά δέντρα, οι θάμνοι και οι λίμνες μπορούν να καλυφθούν και να προστατευτούν από τη ζημιά των τζιτζίκων που γεννούν αυγά και αποσυντίθενται.

Παράσιτα όπως τα κουνούπια, τα τσιμπούρια, τα μυρμήγκια, τα ποντίκια ή τα έντομα που τσιμπούν σας ενοχλούν; Καλέστε τη Modern σήμερα στο 888-997-3162 για να προγραμματίσετε την εξυπηρέτηση ή να λάβετε μια δωρεάν προσφορά!

Schreibe einen Kommentar