«Σχέδιο μέλισσας» για πόλεις: αναφορά σπέρνει σπόρους για αστικές περιοχές φιλικές προς τους επικονιαστές

5
«Σχέδιο μέλισσας» για πόλεις: αναφορά σπέρνει σπόρους για αστικές περιοχές φιλικές προς τους επικονιαστές

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η πρόσβαση σε πάρκα, κήπους και δάση είναι καλή για την ψυχική μας υγεία. Μια μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Aarhus της Δανίας, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς τακτική πρόσβαση σε χώρους πρασίνου είχαν έως και 55% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη και άλλες ψυχιατρικές διαταραχές από εκείνα που μεγαλώνουν με αυτήν.

Αλλά η δημιουργία οάσεων στις πόλεις μας δεν είναι ευεργετική μόνο για την ανθρώπινη υγεία. Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό περιοδικό Plos One, προτείνει ότι οι αστικοί κήποι, τα πάρκα και οι παρυφές των δρόμων παίζουν ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του αριθμού των μελισσών και άλλων επικονιαστών χάρη στην ποικιλία των ανθισμένων φυτών και την απουσία φυτοφαρμάκων.

Η έκθεση – με τίτλο A Plan Bee for Cities – προσδιόρισε τους αστικούς κοινοτικούς κήπους ως ιδιαίτερα ωφέλιμους για τα έντομα λόγω της ποικιλίας των εποχιακών λουλουδιών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί των επικονιαστών στους αστικούς κήπους που μελέτησαν ήταν συγκρίσιμοι με τις αγροτικές τοποθεσίες που εξέτασαν – και σημαντικά υψηλότεροι από άλλους χώρους πρασίνου, όπως τα πάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: https://www.positive.news/environment/conservation/report-highlights-how-to-attract-bees/

Schreibe einen Kommentar