Σαββατοκύριακο Herbal Chai Black Coffee

5
Σαββατοκύριακο Herbal Chai Black Coffee

Το Σαββατοκύριακο, υπάρχει περισσότερος χρόνος για καφέ. Συνεχίζω και συνεχίζω για το τσάι από βότανα (και ειλικρινά, αυτό είναι συνήθως αυτό που υπάρχει στην κούπα μου), αλλά ελάχιστα γνωστό γεγονός – ΑΓΑΠΩ τον καφέ εξίσου με το τσάι. Καθώς δεν πρέπει να χάνω επιπλέον σαλόνι, φτιάχνω μια μεγάλη γαλλική πρέσα μαύρου καφέ από βότανα το Σαββατοκύριακο και πίνω νωρίς το απόγευμα. Πάντα προτιμούσα τον μαύρο καφέ, χωρίς να βάζω τίποτα μέσα. Έτσι, ιστορικά ήμουν λίγο σνομπ Πραγματικά καφές καλής ποιότητας γιατί δεν ασχολούμαι με τη γεύση. Αυτή η εκδοχή όμως, είναι ένα φίλτρο καφέ + βότανα που φτιάχνω εδώ και λίγους μήνες και το λατρεύω εξίσου.

Ένα από τα καλύτερα/χειρότερα σημεία σχετικά με την εργασία από το σπίτι 100% του χρόνου είναι ο διαχωρισμός μεταξύ των ωρών εργασίας και των μη ωρών εργασίας. Έχω την τάση να ολοκληρώνω πράγματα, αν είναι στη λίστα με τις υποχρεώσεις μου, ανεξάρτητα από την ημέρα. Έχω μια νοοτροπία «άγγιξέ το μια φορά». Δεν μου αρέσει να αφήνω τα πράγματα χωρίς να τελειώνουν, αν ξέρω ότι απλώς κάνω παρέα περιμένοντας να το κάνω. Έχω τοποθετήσει πολλά συστήματα για να τα κλείνω ορισμένες ώρες της ημέρας και τα έχουν όλα περίπου ήταν ημι-επιτυχής. Αλλά το νούμερο ένα πράγμα που πραγματικά με βοηθά να χωρίζω όταν δουλεύω και όταν δεν είμαι είναι αυτό που πίνω. Όταν πίνω καφέ, είναι το πρωί, και συνήθως γύρω στις 6 π.μ.-9:30 π.μ. Δεν δουλεύω τότε και δεν ξεκινάω μέχρι να τελειώσει ο καφές. Μετά αλλάζω το τσάι και το μυαλό μου είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένο και έτοιμο. Περίεργο το ξέρω, αλλά λειτουργεί. Κάνει την ώρα του πρωινού καφέ ακόμα πιο πολύτιμη για μένα. Δεν είναι κάτι που συνήθως παραλείπω. Σήμερα το πρωί, συγκεκριμένα, χρειάστηκα μια επιπλέον ώρα για να ξεκινήσω το βιβλίο της επιλογής μου για τον Φεβρουάριο, Όρια και Προστασία και έφτασε στα μισά του δρόμου σε ένα κύμα ένδοξου headspace. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό. Ξέρω ότι θα επιστρέψω και θα το ξαναδιαβάσω μερικές φορές αυτό το μήνα για να τα αφήσω όλα να βυθιστούν.

Διαβάστε περισσότερα: Book Nook 2019

Σύντομο και απλό, προτιμώ να χρησιμοποιώ ένα δυνατό ψητό καφέ, χοντροαλεσμένο, και στη συνέχεια να προσθέτω μερικά βότανα από βότανα όπως πικραλίδα, κανέλα, τζίντζερ ή λίγο μοσχοκάρυδο. Αυτές τις μέρες, απλώς αδειάζω μια τσάντα Παραδοσιακά Φάρμακα Πικραλίδα Τσάι στη γαλλική πρέσα μαζί με τον αλεσμένο καφέ για να βράσουν μαζί. Ο καφές της επιλογής μου ήταν εδώ και χρόνια Το Περιστέρι (Κορσική συγκεκριμένα) και μετά προσθέτω μια παύλα του ακατέργαστη σκόνη κακάο πολύ. Στην κούπα μου προσθέτω λίγο κρέμα καρύδας σε σκόνη και Σκόνη μανιταριού Reishi για να ανακατέψετε ένα αληθινό ελιξίριο αίσθησης φίλτρου. Είναι λεπτό και γλυκό αλλά ανακουφιστικό με τα βότανα chai και τα αρωματικά τους. Πίνοντας αργά, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη του πρωινού.

Σαββατοκύριακο Herbal Chai Black Coffee

  • 3 κουταλιές της σούπας χοντροαλεσμένο σκούρο καβουρδισμένο καφέ
  • 1 φακελάκι τσαγιού (άδειο) Dandelion Chai
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη σκόνη κακάο (περισσότερο για την κούπα σας, αν θέλετε)
  • 1 λίγη κουταλιά της σούπας κρέμα καρύδας σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη Reishi

Φτιάχνει 2 κούπες

Σε μια μεγάλη γαλλική πρέσα, προσθέστε τον αλεσμένο καφέ, το chai πικραλίδα και τη σκόνη κακάο. Καλύπτουμε με μόλις βρασμένο νερό και αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά. Πιέζω. Στην κούπα σας, προσθέστε τη σκόνη κρέμας καρύδας, τη σκόνη Reishi και επιπλέον σκόνη κακάο (1/4 κουταλάκι του γλυκού) αν θέλετε. Ρίξτε τον καφέ στην κούπα σας και ανακατέψτε καλά, και περιστασιακά στη συνέχεια. Πιείτε συνοπτικά και αργά.

Schreibe einen Kommentar