Πώς να καλλιεργήσετε φυτό ινσουλίνης (chamaecostus cuspidatus)

7
Πώς να καλλιεργήσετε φυτό ινσουλίνης (chamaecostus cuspidatus)

Φυτό ινσουλίνης (chamaecostus cuspidatus)

Ένα ποώδες φυτό της οικογένειας Costaceae, Chamaecostus cuspidatus, είναι κοινώς γνωστό ως το φλογερό κουστούμι ή σπειροειδής σημαία στην ανατολική Βραζιλία. Λόγω των υποτιθέμενων αντιδιαβητικών ιδιοτήτων του, είναι γνωστό στην Ινδία ως το φυτό ινσουλίνης. Τα εκχυλίσματα φύλλων από αυτό το φυτό είναι ευρέως γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθούν φυτά ινσουλίνης. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους με λίγη προσπάθεια. Υπάρχουν μεγάλα, σαρκώδη φύλλα στο Chamaecostus cuspidatus. Υπάρχει μια ανοιχτή μοβ σκιά στην κάτω πλευρά αυτών των μεγάλων, λείων φύλλων. Από ένα υπόγειο υποκείμενο, ελκυστικές, τοξωτές συστάδες φύλλων αναπτύσσονται σπειροειδώς γύρω από το στέλεχος.

Αυτά τα φυτά φτάνουν σε μέγιστο ύψος περίπου δύο πόδια. Έχουν πορτοκαλί άνθη που έχουν διάμετρο 1,5 ίντσες. Η περίοδος ανθοφορίας είναι το καλοκαίρι. Φαίνεται σαν να είναι συστάδες λουλουδιών σε σχήμα κώνου.

Αυτό το φυτό είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, σίδηρο και αντιοξειδωτικά και είναι γνωστό για την εξαιρετική του επίδραση στον έλεγχο και τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που αποτρέπουν τον διαβήτη, μια ασθένεια που στη σύγχρονη εποχή είναι πιο διαδεδομένη στους ενήλικες λόγω άγχους και φόρτου εργασίας.

Επισκόπηση του φυτού ινσουλίνης

Επιστημονική ονομασία Chamaecostus cuspidatus

Κοινή ονομασία Φυτό ινσουλίνης, Fiery Costus, Spiral Flag

Τύπος φυτού Βότανο

Ο ήλιος απαιτεί πλήρη ήλιο ή μερική σκιά

Ώρα άνθισης Καλοκαίρι

Χρώματα λουλουδιών πορτοκαλί

Πηλός εδάφους, άμμος ή όξινο έδαφος

pH εδάφους ουδέτερο έως ελαφρώς όξινο

Ζώνη 9-11

φυτό ινσουλίνης (chamaecostus cuspidatus)

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό ινσουλίνης

Ένα κόψιμο στελέχους ή μια διαίρεση των απογόνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του φυτού ινσουλίνης τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε φυτά ινσουλίνης είτε με μοσχεύματα ρίζας είτε με μοσχεύματα βλαστών. Πριν διαχωρίσετε το φυτό σας από το μητρικό φυτό, βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 3-4 φύλλα στο ρίζωμα του. Σκάψτε το χώμα περίπου μια ίντσα ή δύο και φυτέψτε το ρίζωμα σε μια τοποθεσία όπου υπάρχει μερική ηλιοφάνεια ή μερική σκιά. Τα μοσχεύματα στελέχους πρέπει να έχουν μήκος περίπου 3-4 ίντσες όταν τα φυτεύετε, όπως και όταν φυτεύετε από σπόρους.

Ηλιακό φως

Παρακολουθήστε το μέρος όπου φυτεύετε τα φυτά σας για να αποκομίσετε το καλύτερο φύλλωμα και να τα διατηρήσετε σε άνθηση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το φυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν φυτεύεται και στον ήλιο και στη σκιά, αλλά αυτό το φυτό χρειάζεται τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός. Επιλέξτε μια τοποθεσία που έχει λίγη σκιά καθώς και έντονο ηλιακό φως.

Εδαφος

Προσαρμόζεται σε διαφορετικές υφές και ποιότητες εδάφους και μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Ανεξάρτητα από την υφή του εδάφους, είτε είναι χαλαρό, αργιλώδες, άμμος ή όξινο, το φυτό μπορεί να το αντέξει. Αλλά ευδοκιμεί περισσότερο σε έδαφος που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι καλά στραγγιζόμενο και δεν χρειάζεται να υγραίνεται. Η ανάπτυξη νηματωδών και ακάρεων μπορεί να σκοτώσει ένα φυτό σε ελαφρύ και αμμώδες έδαφος, επομένως αυτά τα μείγματα θα πρέπει να αποφεύγονται.

Προσθέστε κομπόστ στο έδαφος για να το βελτιώσετε και να εξασφαλίσετε το βέλτιστο φύλλωμα. Χρησιμοποιήστε λίπασμα για να διπλασιάσετε την ισχύ του εδάφους.

Πότισμα

Ποτίστε το φυτό σε τακτική βάση. Συνήθως, πρέπει να ποτίζονται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και λιγότερο συχνά τον υπόλοιπο χρόνο. Αν και το φυτό λαχταρά την υγρασία, είναι σημαντικό να αποφευχθεί το υπερβολικό κορεσμό του εδάφους. Αποφύγετε να δίνετε στο φυτό πολύ νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Οι θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 35 και 45 βαθμών είναι οι βέλτιστες για την άνθηση του φυτού. Είναι αδύνατο να αντέξουν το κρύο ή τον παγετό. Θα πρέπει να προστατεύονται από χαμηλές θερμοκρασίες σε θερμαινόμενο θερμοκήπιο ή σε εσωτερικούς χώρους όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η σχετική υγρασία γύρω από το φυτό ινσουλίνης θα πρέπει να είναι λίγο υψηλότερη αφού τα φυτά ινσουλίνης απολαμβάνουν υγρασία στον αέρα.

Λίπασμα

Το έδαφος μπορεί να γίνει πιο ισχυρό με την προσθήκη λιπασμάτων. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε το σάπια φύλλα από το φυτό τη στιγμή της λίπανσης, αλλά θα πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως μετά. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι παράγονται περισσότερα άνθη, οι απαιτήσεις σε λίπασμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι επίσης υψηλότερες. Συνιστάται μηνιαία δόση λιπάσματος. Η λίπανση των φυτών το χειμώνα δεν είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να τα ταΐζετε με οργανικό λίπασμα μόνο το καλοκαίρι και την άνοιξη.

Κλάδεμα

Το κλάδεμά τους δεν είναι απαραίτητο πολύ συχνά. Θα πρέπει, ωστόσο, να αφαιρέσετε τυχόν ξερά φύλλα και μαραμένα λουλούδια όποτε εμφανίζονται, καθώς και εκείνους τους μίσχους που μεγαλώνουν πάρα πολύ στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.

Μεταφύτευση

Τα φυτά πρέπει να ξαναφυτεύονται καθώς μεγαλώνουν περισσότερο κάθε χρόνο. Η επαναφύτευση του φυτού ινσουλίνης σας κάθε χρόνο την άνοιξη είναι μια καλή ιδέα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μεγαλώνετε και να φροντίζετε calibrachoa (εκατομμύρια καμπάνες). Μεγαλώνοντας και φροντίζοντας σπαράγγι στο σπίτι. Φυτά βρωμυλάδας οδηγός ανάπτυξης. 07 Τα πιο δημοφιλή Είδος Kalanchoe για τη βεράντα σας. Πώς να μεγαλώσει Ακτινίδια. Μεγαλώνοντας Φυτά περσικής ασπίδας εντός κτίριου. 09 Μοναδικά λουλούδια για τον ερασιτεχνικό κήπο. Μεγαλώνοντας Λάχανο τους χειμώνες. Φυτό Episcia (βιολετί της φλόγας) οδηγός ανάπτυξης. Μάθετε να μεγαλώνετε και να φροντίζετε Viburnum opulus.

Για καρφίτσα:

φυτό ινσουλίνης (chamaecostus cuspidatus) |  σπειροειδής σημαία

Schreibe einen Kommentar