Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό Snapdragons | Καλλιέργεια λουλουδιών δράκων

5
Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό Snapdragons |  Καλλιέργεια λουλουδιών δράκων

Φυτό Snapdragons (Antirrhinum)

Γνωστός ως λουλούδια δράκου ή snapdragons, το γένος antirrhinum περιλαμβάνει πολλά είδη που χαρακτηρίζονται από το ότι μοιάζουν με το πρόσωπο ενός δράκου καθώς τα λουλούδια ανοίγουν και κλείνουν όταν πιέζονται πλευρικά. Ο φυσικός τους βιότοπος είναι οι βραχώδεις περιοχές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Βόρειας Αφρικής. Τα Snapdragon είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία γκάμα μεγεθών και τύπων, που κυμαίνονται από μερικές ίντσες έως κορώνες ύψους πάνω από 4 πόδια. Τα φυτά λουλουδιών δράκου διατίθενται σε μεγάλες ή μικρές ποικιλίες. Μάθετε την αυξανόμενη συνήθεια του Snapdragons Plant και της φροντίδας Snapdragons σε αυτό το άρθρο.

Οι σπόροι έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή λαδιού από τα φυτά, ιδιαίτερα στη Ρωσία, ενώ τα φύλλα και τα άνθη έχουν επίσης θεωρηθεί ότι περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχουν χρησιμοποιηθεί σε καταπλάσματα.

Snapdragons Plant

Επισκόπηση Snapdragons Plant

Επιστημονική ονομασία Antirrhinum

Κοινή ονομασία Snapdragon, λουλούδια δράκου, στόμα σκύλου, στόμα λιονταριού.

Τύπος φυτού Ποώδες, πολυετές φυτό

Ήλιος Πλήρης ήλιος, μερική σκιά

Έδαφος Καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο

pH εδάφους 6,2-7,0

Χρώματα λουλουδιών Ροζ, βιολετί, κόκκινο, πορτοκαλί, λευκό, κίτρινο και μωβ.

Χρόνος άνθισης Άνοιξη έως φθινόπωρο

Ζώνη 7-11

Καλλιέργεια λουλουδιών δράκων

Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το φυτό Snapdragons

Τα Snapdragon ανθίζουν άφθονα σε δροσερό καιρό σε έντονα κορεσμένα χρώματα και είναι αληθινά highlights είτε σε έναν ανοιξιάτικο είτε σε φθινοπωρινό κήπο. Μια μακρά περίοδος ανθοφορίας εμφανίζεται επειδή τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν στο κάτω μέρος του μίσχου και στη συνέχεια ανεβαίνουν. Αν ποτίζετε τακτικά τα snapdragons, θα συνεχίσουν να ανθίζουν μέχρι το φθινόπωρο, ακόμα κι αν επιβραδύνουν στη ζέστη του καλοκαιριού.

Καλλιέργεια από σπόρους

Τα Snapdragon μπορεί να χρειαστούν δύο έως τρεις μήνες από σπόρος βλάστηση μέχρι την άνθηση, έτσι συχνά ξεκινούν σε εσωτερικούς χώρους μήνες πριν από τον τελευταίο παγετό του χειμώνα. Σε ηπιότερα κλίματα, είναι δυνατό να σπείρουν χειμωνιάτικα snapdragon απλά ρίχνοντας τους σπόρους πάνω από το έδαφος του κήπου αργά το φθινόπωρο. Στον κήπο μπορούν επίσης να σπαρθούν απευθείας λίγες εβδομάδες πριν αναμένεται ο τελευταίος παγετός. Μόλις τα σπορόφυτα φτάσουν σε περίπου έξι αληθινά φύλλα, τσίμπησε τις κορυφές τους, κάτι που θα κάνει τους μίσχους τους να διακλαδωθούν και να γίνουν θαμνώδεις. Μπορείτε να μεταφυτεύσετε snapdragon έξω μερικές εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό.

Καλλιέργεια από μοσχεύματα

Πάρτε ένα κομμάτι 2 ιντσών από το στέλεχος ενός υγιούς μητρικού φυτού ακριβώς κάτω από έναν κόμβο φύλλου. Για να ριζώσετε ένα μόσχευμα, αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και βυθίστε το κάτω μέρος σε ορμόνη ριζοβολίας. Καλύψτε τη γλάστρα με μια πλαστική σακούλα ή θόλο για να διατηρήσετε το κόψιμο υγρό όταν βάζετε το κόψιμο σε μείγμα εκκίνησης σπόρων ή χώμα γλάστρας. Μόλις αρχίσουν να αναπτύσσονται οι ρίζες, μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα και να συνεχίσετε την ανάπτυξη σε ένα φωτεινό παράθυρο ή με τεχνητό φως.

Ηλιακό φως

Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία που θα επιλέξετε έχει τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα, καθώς τα snapdragon προτιμούν τον πλήρη ήλιο. Σε μερική σκιά και με άφθονο νερό, πιθανότατα θα ευδοκιμήσουν όλο το καλοκαίρι και θα ανθίσουν ξανά το φθινόπωρο.

Εδαφος

Ιδανικά, τα snapdragon θα τα πάνε καλύτερα σε εδάφη με άφθονη οργανική ουσία και α επίπεδο pH μεταξύ 6,2 και 7,0. Η προσθήκη καλά παλαιωμένου κομπόστ στο φυτικό έδαφος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών του εδάφους εάν έχει υπερβολική άμμο ή άργιλο. Ως αποτέλεσμα, η δομή του εδάφους και η αποστράγγιση ενισχύονται, επιτρέποντας καλύτερη διατήρηση των θρεπτικών στοιχείων και της υγρασίας.

Πότισμα

Το σωστό πότισμα των snapdragons είναι απαραίτητο. Μουλιάζουμε τα σπορόφυτα σε νερό για λίγες μέρες. Χρειάζεται μόνο περίπου μια ίντσα νερό την εβδομάδα μετά την εγκατάσταση του snapdragon και δεν υπάρχει βροχή. Διατηρήστε το snapdragon σας υγιές ποτίζοντας κοντά στο στέμμα του φυτού και αποφεύγοντας τα πάνω πότισμα.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Είναι αρκετά εύκολο για αυτούς να χειριστούν έναν ελαφρύ παγετό, που είναι 28 έως 32 βαθμούς Φαρενάιτ. Μερικά από αυτά μπορεί ακόμη και να αντέξουν ένα σκληρό πάγωμα στους 28 βαθμούς Φαρενάιτ.

Για να αναπτυχθούν snapdragons, το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι περίπου 40%. Μπορείτε εύκολα να αυξήσετε την υγρασία στο περιβάλλον του snapdragon σας εάν ο αέρας είναι στεγνός.

Λίπασμα

Ταΐστε τα φυτά με λίπασμα όταν αρχίσουν να ανθίζουν για πρώτη φορά. Η χρήση ενός υγρού λιπάσματος γενικής χρήσης κάθε έξι εβδομάδες ή μία φορά το μήνα είναι αρκετή για να διατηρήσετε τα snapdragon σας υγιή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Το τυπικό ποσοστό λιπάσματος για ένα παρτέρι είναι τρεις λίβρες για κάθε 100 τετραγωνικά πόδια ή μία λίβρα για κάθε δέκα τετραγωνικά πόδια του παρτέρι. Είναι σημαντικό να ποτίζονται καλά τα φυτά για να μειωθεί ο κίνδυνος εγκαυμάτων από άζωτο και να βοηθηθεί το λίπασμα να φτάσει στις ρίζες.

Κλάδεμα

Τα Snapdragon θα ωφεληθούν από το κλάδεμα όσον αφορά την ανάπτυξη και το σθένος. Κόβετε τα φυτά περιοδικά για να μειώσετε το νεκρό φύλλωμα. Το νεκρό φύλλωμα πρέπει να κλαδευτεί πίσω περίπου 1/4 ίντσας από τον πλησιέστερο υγιή οφθαλμό, στέλεχος ή σετ φύλλων. Στο τέλος της πρώτης περιόδου ανθοφορίας, κόψτε το φυτό κατά το ένα τρίτο έως τα δύο τρίτα του ύψους του, αφήνοντας περίπου έξι κόμβους φύλλων ορατούς πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μεγαλώνετε και να φροντίζετε στατικά-λουλούδια. Καλλιέργεια και φροντίδα του καλανχόη φυτά. Οργανικός ντοματίνια συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Πώς να μεγαλώσει ζαχαροκάλαμο φυτά. Calibrachoa (εκατομμύρια κουδούνια) οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας. Sedum φυτά Συμβουλές καλλιέργειας, φύτευσης και φροντίδας (stonecrop). Μεγαλώνοντας Φασόλια βανίλιας στον κήπο σου. Πώς να μεγαλώσει λάχανο στο σπίτι. Viburnums opulus συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Πώς να μεγαλώσετε Φυτό Bird of Paradise.

Για καρφίτσα:

Snapdragons Plant

Schreibe einen Kommentar