Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό Clerodendrum

5
Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό Clerodendrum

Φυτό Clerodendrum (αιμορραγική άμπελος)

Glorybower, λουλούδι σακούλας και αμπέλου με αιμορραγία είναι μερικά από τα κοινά του ονόματα. Τα περισσότερα είδη του γένους απαντώνται στην τροπική Αφρική και τη νότια Ασία, αλλά μερικά βρίσκονται επίσης στην τροπική Αμερική και τη βόρεια Αυστραλία και μερικά στην ανατολική Ασία στην εύκρατη ζώνη.

Πλάκες φύλλων από Clerodendrum που είναι στρογγυλεμένες ή αντίθετες, σε σχήμα καρδιάς με τραχιά επιφάνεια «καπιτονέ». Το μήκος τους κυμαίνεται από 20 έως 30 εκατοστά και οι άκρες τους μπορεί να είναι συμπαγείς ή οδοντωτές. Τα εύκαμπτα στελέχη έγιναν γρήγορα λιγνωτά στο κάτω μέρος. Θεαματικά λουλούδια με μακριούς στήμονες συνθέτουν τις τελικές ράτσες των κορυμβωδών ταξιανθιών.

Οι προνύμφες ορισμένων ειδών Lepidoptera, συμπεριλαμβανομένων των Endoclita malabaricus και Endoclita sericeus, τρέφονται με είδη Clerodendrum. Τα κολίβρια και οι πεταλούδες έλκονται από τα λουλούδια που ανθίζουν.

Φυτό Clerodendrum

Επισκόπηση Clerodendrum Plant

Επιστημονική ονομασία Clerodendrum

Κοινή ονομασία Bagflower, Bloeding-heart, glorybower,

Ανθοφορίας αμπέλου τύπου φυτού

Ήλιος Πλήρης ήλιος ή μερική σκιά

Έδαφος Καλά στραγγιζόμενο, αμμοπηλώδες έδαφος

pH εδάφους 6,0-8,0

Χρώματα λουλουδιών Κόκκινο, Πορτοκαλί, Κίτρινο, Μωβ, Ροζ και Λευκό.

Χρόνος ανθοφορίας Ιούνιο έως το πρώτο φθινόπωρο

Ζώνη 8-11

glorybower |  Καλλιέργεια αμπέλου καρδιάς που αιμορραγεί

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό Clerodendrum

Θα πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο γύρω από το φυτό για να αφαιρέσετε τις ρίζες όπου κι αν το φυτέψετε.

Καλλιέργεια από σπόρους

Τα Clerodendrums μπορούν να αναπτυχθούν από σπόρους. Οι σπόροι σπέρνονται τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Ρίξτε ένα μείγμα εδάφους που περιέχει άμμο, χώμα χλοοτάπητα και τύρφη στο δοχείο και στη συνέχεια πασπαλίστε τους σπόρους στην επιφάνεια ομοιόμορφα. Αφού αφαιρεθούν οι καλλιέργειες, τοποθετούνται σε ένα μίνι θερμοκήπιο με καλό φωτισμό. Πρέπει να αερίζονται τακτικά και το μείγμα του εδάφους να διατηρείται υγρό. Τα φυτά θα πρέπει να αρχίσουν να φυτρώνουν μετά από 6-8 εβδομάδες όταν τα φροντίζετε σωστά. Είναι επίσης δυνατή η φύτευση δενδρυλλίων σε γλάστρες με διάμετρο έως 11 εκατοστά. Τα σπορόφυτα σταδιακά συνηθίζουν τις συνθήκες των ενήλικων θάμνων καθώς ριζώνουν και μεγαλώνουν.

Καλλιέργεια από μοσχεύματα

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το clerodendrum με μοσχεύματα εάν το έχετε ήδη. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, θα μπορείτε να πάρετε μοσχεύματα από τον θάμνο αφού τον κόψετε. Μοσχεύματα την άνοιξη και το καλοκαίρι ριζώνουν αρκετά γρήγορα, ενώ η ριζοβολία γίνεται στο νερό. Μόλις τα μοσχεύματα ριζώσουν, μεταφυτεύονται σε χωριστές γλάστρες με διάμετρο περίπου 70 mm και στη συνέχεια καλύπτονται με γυάλινο καπάκι. Διατηρήστε υγρό χώμα στην επιφάνεια. Αφού τα μοσχεύματα αναπτύξουν πλήρως το ριζικό τους σύστημα και καλυφθούν με νέους μίσχους και φύλλα, τοποθετούνται προσεκτικά σε ένα μεγαλύτερο δοχείο που έχει διάμετρο περίπου 90 mm.

Ηλιακό φως

Μια καρδιά που αιμορραγεί από το σκληρόδενδρο αποδίδει καλύτερα εάν είναι μερικώς σκιασμένη ή υπό το φως του ήλιου, αλλά μπορεί να ανεχθεί το πλήρες ηλιακό φως εάν διατηρείται υγρή. Η καλύτερη τοποθεσία για το clerodendrum σας θα είναι μερικώς σκιασμένη, με λίγο απογευματινό ή νωρίς πρωινό ήλιο.

Πότισμα

Την άνοιξη και όλο το χειμώνα ποτίζετε τακτικά το χώμα για να μην βουλιάζει. Οι αιμορραγικές καρδιές δεν θα ανεχθούν υγρό έδαφος το χειμώνα ή ξηρό έδαφος το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, ποτίζετε το φυτό της καρδιάς που αιμορραγεί μια φορά την εβδομάδα, εάν έπεσε λιγότερο από μια ίντσα βροχής την προηγούμενη εβδομάδα. Ποτίστε λιγότερο το φυτό της καρδιάς που αιμορραγεί όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εδαφος

Καθώς το φυτό δεν είναι πολύ επιλεκτικό ως προς τις εδαφικές του απαιτήσεις, μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία σε εδάφη που κυμαίνονται από αργιλώδες έως αμμοπηλώδη. Ωστόσο, το έδαφος πρέπει να έχει εύρος pH 6,0-8,0, να είναι βαθύ, γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο.

Λίπασμα

Από την αρχή της άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού, η σίτιση γίνεται μία φορά κάθε 15 ημέρες. Προκειμένου να παραχθούν άνθη, η καρδιά που αιμορραγεί από το clerodendrum απαιτεί συχνή γονιμοποίηση για να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης πρέπει να εφαρμόζεται κάθε δύο μήνες κατά την περίοδο της ανθοφορίας ή ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε μήνα.

Κλάδεμα

Το Clerodendrum πρέπει να κλαδεύεται κάθε ή δύο χρόνια για να διατηρείται θαμνώδες και γεμάτο. Κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα, το φυτό μπορεί να φαίνεται άθλιο, αλλά θα αναπηδήσει την άνοιξη. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα σκληρό κλάδεμα μετά την ανοιξιάτικη άνθιση για να διατηρήσετε το μέγεθος υπό έλεγχο και να προωθήσετε την πλούσια ανάπτυξη. Θα πρέπει να κλαδέψετε το clerodendrum σας στα τέλη του χειμώνα πριν φυτρώσει νέα. Αφαιρέστε όλα τα στελέχη από το φυτό σας, καθώς οι νέοι βλαστοί θα παράγουν άνθη για την εποχή. Οι φρέσκοι βλαστοί της άνοιξης πρέπει να κοπούν σε μοσχεύματα δύο έως τεσσάρων ιντσών και να φυτευτούν σε καλά στραγγιζόμενο λίπασμα. Τοποθετήστε το κομπόστ σε μια υγρή περιοχή με έμμεσο, έντονο φως και διατηρήστε το υγρό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μεγαλώνετε και να φροντίζετε Αιμορραγικές καρδιές φυτά. Ζαχαροκάλαμο οδηγός καλλιέργειας φυτών. Μεγαλώνοντας Κρίνος Gloriosa στον κήπο σου. Πως να διαδίδω φυτά με μοσχεύματα. Πολλαπλασιάστε φυτά από μοσχεύματα μαλακού ξύλου. Φυτά πάγου συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Κόνδυλος τριαντάφυλλος οδηγός ανάπτυξης. 07 πιο δημοφιλή είδος καλανχόης για τον κήπο σας. Φυτά Snapdragons μεγαλώνει στο σπίτι σας. Η κοπή τριαντάφυλλων πολλαπλασιάζεται με πατάτες.

Για καρφίτσα:

Φυτό Clerodendrum

Schreibe einen Kommentar