Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό κυκλάμινο σε εσωτερικούς χώρους

3
Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό κυκλάμινο σε εσωτερικούς χώρους

Φυτό κυκλάμινο

Κυκλάμινο (περσική βιολέτα) είναι ένα πολυετές ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Primulaceae, ένα από τα 23 γένη. Η πλειονότητα των ειδών παράγει τα φύλλα τους το φθινόπωρο, μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πεθαίνουν την άνοιξη. το φυτό στη συνέχεια αδρανεί κατά τη διάρκεια του ξηρού καλοκαιριού. Το σχήμα των φύλλων ποικίλλει εντός και μεταξύ των ειδών, καθώς και μεταξύ των διαφορετικών δειγμάτων μέσα σε ένα είδος. Σε Cyclamen hederifolium και Κυκλάμινο τοξωτό, τα φύλλα έχουν σχήμα κισσού, με γωνίες και λοβωμένες άκρες. στο Cyclamen coum, τα φύλλα είναι στρογγυλά και όχι σχεδόν στρογγυλά, και στο cyclamen persicum, τα φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς με μια αιχμή. Τα περιθώρια των φύλλων του υποείδους Cyclamen coum είναι λεία. Το Cyclamen graecum, για παράδειγμα, έχει λεπτά δόντια.

Υπάρχουν πολλά είδη αυτού του φυτού, εγγενή στην Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου. άλλα βρίσκονται στον Καύκασο και το Ιράν. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται από κόνδυλους και εκτιμώνται για τα άνθη τους με γωνιακά πέταλα και φύλλα με έντονα σχέδια.

Είναι δυνατόν να εμφανιστεί ανθοφορία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ανάλογα με το είδος. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο φέρνουν την άνθιση του Cyclamen hederifolium και του Cyclamen purpurascens, ενώ ο χειμώνας φέρνει το άνθος του persicum και η άνοιξη φέρνει το ανθίζω του τοξωτού.

Φυτό κυκλάμινο

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Επιστημονική ονομασία Cyclamen

Κοινή ονομασία Alpine Violet, Persian Violet, Sowbread.

Τύπος φυτού Πολυετές φυτό

Ήλιος Λαμπερό, έμμεσο φως

Έδαφος Καλά στραγγιζόμενο, αργιλώδες έδαφος

pH εδάφους 6,0

Χρώματα λουλουδιών Ροζ, βιολετί, κόκκινο και λευκό

Χρόνος ανθοφορίας Φθινόπωρο έως άνοιξη

Καλλιέργεια και Φροντίδα Κυκλάμινο

Καλλιέργεια και φροντίδα φυτού κυκλάμινο

Κατά την καλλιέργεια φυτών, είναι επιτακτική ανάγκη να τα συντηρούμε σωστά ώστε να διαρκέσουν από χρόνο σε χρόνο.

Φυτό κυκλάμινο σε εσωτερικούς χώρους |  κυκλάμινο hederifolium

Καλλιέργεια από σπόρους

Οι σπόροι της περσικής βιολέτας πρέπει να φυτευτούν σε γλάστρες 3 έως 4 ιντσών γεμάτες με λίπασμα και άμμο που στραγγίζει καλά. Προσθέστε περίπου 20 σπόρους σε κάθε γλάστρα και στη συνέχεια καλύψτε τους με ένα λεπτό στρώμα κομπόστ ή τρίμμα. Οι σπόροι βλασταίνουν το φθινόπωρο και το χειμώνα, επομένως προτιμούν να φυτρώνουν σε κρύο, σκοτεινό καιρό.

Μπορείτε επίσης να συλλέξετε σπόρους κυκλάμινο τραβώντας ανοιχτά τις κάψουλες σπόρων πριν ωριμάσουν πλήρως και ανοίξουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, εάν τα μαζέψετε πολύ νωρίς, ο σπόρος δεν θα επιβιώσει. Καθώς πιέζετε απαλά τους σπόρους των φυτών κυκλάμινο ανάμεσα στα δάχτυλά σας, οι μη ωριμασμένες, αναπτυσσόμενες κάψουλες αισθάνονται σκληρές και σταθερές.

Καλλιέργεια από μοσχεύματα

Τα αποκόμματα από τους μίσχους ή τα φύλλα των φυτών κυκλάμινο δεν πρέπει ποτέ να ριζώνονται. Αυτά τα φυτά πολλαπλασιάζονται από τις διογκωμένες υπόγειες ρίζες, που ονομάζονται «κόνδυλοι», σε υπόγειες γλάστρες. Ο κόνδυλος είναι το αναπαραγωγικό όργανο των φυτών. Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να επιτευχθεί με διαίρεση των κονδύλων το φθινόπωρο αφού αφαιρεθούν από το έδαφος.

Ηλιακό φως

Τα περισσότερα κυκλάμινα καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες, όπου θα λαμβάνουν άφθονο φυσικό φως. Όταν το φυτό αναπτύσσεται ενεργά το χειμώνα, χρειάζεται έντονο, έμμεσο φως. Το Persian Violet πρέπει να διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος με πολλή κυκλοφορία αέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν το φυτό είναι αδρανές.

Εδαφος

Εάν φυτεύετε κυκλάμινα, βεβαιωθείτε ότι έχουν φυτευτεί σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος από κιμωλία, άργιλο, άργιλο ή άμμο με όξινο, αλκαλικό ή ουδέτερο pH ισορροπία. Προτιμούν τη σκιά γιατί το χώμα τους πρέπει να παραμένει δροσερό και υγρό. Εάν φυτεύετε σε δοχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό μείγμα γλάστρας, αλλά προσθέστε λίγη τύρφη σφάγνου στο έδαφος για να αυξήσετε την οξύτητα.

Πότισμα

Πριν ποτίσετε φυτά κυκλάμινο, ελέγξτε αν το χώμα είναι ξηρό στην αφή και μετά ποτίστε μόνο. Μην αφήνετε το φυτό σε αυτή την ξηρή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να δείξετε σημάδια υγρασίας. Τα κρεμαστά φύλλα και άνθη οφείλονται στην υγρασία. Εάν ποτίζετε το φυτό, μην αφήνετε το νερό να αγγίζει τους μίσχους ή τα φύλλα. Ποτίστε το φυτό από κάτω από τα φύλλα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Ένα εβδομαδιαίο ή και δεκαπενθήμερο τσεκάπ είναι μάλλον πιο κατάλληλο το χειμώνα.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Ένα φυτό κυκλάμινο δεν τα πάει καλά σε υπερβολική ζέστη, ρεύματα ή ξηρό αέρα. Την ημέρα προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 60 και 70 βαθμών Φαρενάιτ, ενώ τη νύχτα προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Φαρενάιτ.

Η υγρασία μεταξύ 40 και 60 τοις εκατό είναι ιδανική για κυκλάμινα. Η υπερβολική υγρασία και ο ανεπαρκής αερισμός οδηγούν σε προσβολές από έντομα και ασθένειες. Η εσωτερική υγρασία του χειμώνα είναι πολύ χαμηλή για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τοποθετήστε το Cyclamen σας σε ένα δίσκο με βότσαλα ή χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να αντισταθμίσετε την απαιτούμενη υγρασία.

Λίπασμα

Ένα λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου για όλες τις χρήσεις, όπως το 10-10-10 ή το 20-20-20, συνιστάται συνήθως για τα κυκλάμινα. Ποτίστε καλά το κυκλάμινο σας πριν τη λίπανση. Η προσθήκη σιδήρου σε ένα πλήρες λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να ωφελήσει τα φυτά κυκλάμινο με κιτρινισμένα φύλλα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να φροντίσετε ορχιδέες λουλούδι. Μεγαλώνοντας στάμνα παντελόνι στο σπίτι σου. Plumbago auriculata συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Sedum φυτά οδηγός ανάπτυξης. Πώς να μεγαλώνετε και να φροντίζετε Φυτά πάγου. Καλλιέργεια, φροντίδα και φύτευση σουηδικά λαχανικά. Φράπα συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας φυτών. Zamioculcas-φυτά καλλιέργεια και φροντίδα. Περσική ασπίδα Οδηγός καλλιέργειας οικιακών φυτών. Οργανικός κεράσι ντομάτα οδηγός ανάπτυξης.

Για καρφίτσα:

Φυτό κυκλάμινο σε εσωτερικούς χώρους

Schreibe einen Kommentar