Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό εστραγκόν

6
Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό εστραγκόν

Εστραγκόν βότανο (Estragon)

Το πολυετές Εστραγκόν βότανογνωστός και ως Εστραγκόν, είναι μέλος της οικογένειας των ηλίανθων. Το φυτό εστραγκόν καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό για μαγειρικούς και ιατρικούς σκοπούς στην Ευρασία και τη Βόρεια Αμερική και αναπτύσσεται άγρια ​​σε πολλές από αυτές τις περιοχές. Γενικά, το εστραγκόν βγαίνει σε δύο είδη. Η ρωσική ποικιλία είναι πιο σπάνια και έχει πιο αδύναμη γεύση από τη γαλλική.

Τα εστραγκόν είναι ψηλά φυτά με λεπτά κλαδιά που αναπτύσσονται σε ύψος 120–150 cm. Ένα λογχοειδή, γυαλιστερό πράσινο φύλλο έχει μήκος 2–8 cm και πλάτος 2–10 mm με περιθώριο 12 ιντσών. Σχηματίζονται κίτρινα ή πρασινοκίτρινα άνθη σε μικρά τριχοειδή αγγεία διαμέτρου 2–4 mm. Παρόλα αυτά, το γαλλικό εστραγκόν σπάνια ανθίζει ή παράγει σπόρους. Συνήθως παράγει στείρους σπόρους. Ορισμένα είδη παράγουν βιώσιμους σπόρους. Χρησιμοποιώντας τις ριζωματώδεις ρίζες του, το εστραγκόν εξαπλώνεται γρήγορα και αναπαράγεται εύκολα.

Το εστραγκόν θεωρείται ένα από τα τέσσερα εκλεκτά βότανα στη γαλλική μαγειρική και χρησιμοποιείται καλύτερα σε πιάτα με κοτόπουλο, ψάρι και αυγά. Η σάλτσα Bearnaise αρωματίζεται κυρίως με εστραγκόν. Το ξίδι εστραγκόν παρασκευάζεται βυθίζοντας φρέσκα κλωνάρια εστραγκόν σε ξύδι. Η γεύση του εστραγκόν επικρατεί στα ανθρακούχα αναψυκτικά στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και κατ‘ επέκταση στη Ρωσία, την Ουκρανία και το Καζακστάν.

Εστραγκόν βότανο (Estragon)

Επισκόπηση Φυτό βότανο εστραγκόν

Επιστημονική ονομασία Artemisia dracunculus

Κοινή ονομασία Εστραγκόν βότανο, estragon,

Τύπος φυτού Βότανο

Ο ήλιος απαιτεί πλήρη ήλιο έως μερική σκιά

Έδαφος Πλούσιο, όξινο, υγρό έδαφος

pH εδάφους 6,5- 7,5

Ώρα άνθισης Καλοκαίρι

Ζώνη 4-9

βότανο εστραγκόν

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό εστραγκόν

Μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο βότανο, αλλά είναι γευστικό, ανθεκτικό, ανθεκτικό στην ξηρασία και εύκολο στην καλλιέργεια.

Καλλιέργεια από σπόρους

Η έναρξη των σπόρων εστραγκόν σε εσωτερικούς χώρους γίνεται καλύτερα γύρω στον Απρίλιο ή πριν αναμένεται ο τελευταίος παγετός στην περιοχή σας. Όταν χρησιμοποιείτε υγρό, κομποστοποιημένο χώμα γλάστρας, συνήθως λειτουργεί καλύτερα να φυτέψετε τέσσερις έως έξι σπόρους ανά γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι είναι ελαφρώς καλυμμένοι με χώμα και διατηρούνται σε χαμηλό φωτισμό.

Καλλιέργεια από μοσχεύματα

Τα λουλούδια δεν εμφανίζονται συχνά σε αυτό το βότανο και όταν εμφανίζονται, είναι αποστειρωμένα. Είναι καλύτερο να πάρετε ένα μοσχεύματα μίσχου από ένα υπάρχον φυτό στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού εάν θέλετε να το πολλαπλασιάσετε. Κόψτε ένα στέλεχος περίπου 5-6 ίντσες σε μήκος από ένα νεαρό στέλεχος. Αφαιρέστε τα φύλλα στο κάτω μέρος του στελέχους. Όταν το στέλεχος έχει βυθιστεί σε ορμόνη ριζοβολίας, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε υγρό χώμα γλάστρας.

Ηλιακό φως

Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε το σε ηλιόλουστη έως μερική σκιά σε μέσο έδαφος κήπου. Είναι καλό να στήνεται κάτω από τον ήλιο εάν δεν ζείτε κάπου πολύ ζεστό, αλλά διαφορετικά φροντίστε να επιλέξετε μια περιοχή με μόνο μειωμένο φως ή ηλιακό φως νωρίς το πρωί. Αυτό το φυτό χρειάζεται θερμές, όχι έντονες, συνθήκες για να ευδοκιμήσει.

Εδαφος

Το εστραγκόν δεν τα πάει καλά σε υγρές συνθήκες. Το γαλλικό εστραγκόν προτιμά ελαφριά, αμμώδη εδάφη που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και αναπτύσσεται ιδιαίτερα καλά σε εδάφη που στραγγίζουν καλά. Η κακή ανάπτυξη, οι σάπιες ρίζες και η μειωμένη γεύση προκύπτουν από πλούσιο, όξινο, υγρό έδαφος. Είναι ιδανικό το pH του εδάφους να είναι μεταξύ 6,5 και 7,5. Εκτός από την παροχή θρεπτικών συστατικών για τα φυτά του γαλλικού εστραγκόν, η οργανική ύλη μπορεί να βελτιώσει τον αερισμό και την αποστράγγιση του εδάφους.

Πότισμα

Η ποσότητα νερού που θα δώσετε εξαρτάται από τον καιρό και την ωριμότητα του εστραγκόν σας. Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε εστραγκόν είναι σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι με καλή αποστράγγιση. Εάν είναι ξηρό, τα νεαρά φυτά πρέπει να ποτίζονται περίπου κάθε δεύτερη μέρα. Συνιστάται τα ώριμα φυτά να ποτίζονται κάθε τρεις μέρες για να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχή φρέσκων φύλλων. Τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρό έδαφος, αλλά είναι καλύτερο να μην τα ποτίζετε υπερβολικά γιατί θα γίνουν λιγότερο παραγωγικά και γευστικά.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ σχετικές με αυτό το ανθεκτικό φυτό. Θα εξακολουθεί να ευημερεί σε περίπτωση σοβαρού κρυολογήματος. Τα εστραγκόν είναι πολυετή φυτά ανθεκτικά στο κρύο που μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες έως -20F (-30C).

Γενικά, στο εστραγκόν δεν αρέσει η έντονη ζέστη και το φως του ήλιου. Επίσης δεν τα πάει καλά με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας μπορεί να προκαλέσει μυκητιακές ασθένειες στο εστραγκόν.

Λίπασμα

Ένα υγιές φυτό εστραγκόν δεν απαιτεί λίπασμα. Μπορείτε να επιτύχετε την πιο έντονη γεύση όταν το φυτέψετε σε έδαφος με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο μια ποικιλία για όλες τις χρήσεις στην αρχή της διαδικασίας φύτευσης. Χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας λίπασμα χρονομετρημένης απελευθέρωσης κατά την ανοιξιάτικη φύτευση για να λιπάνετε ελαφρά την τρύπα φύτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μεγαλώνετε και να φροντίζετε Ανθος δελφίνι φυτά. Μεγαλώνοντας λουλούδια πανσές στον κήπο. Περσική ασπίδα συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου. Φυτά πάγου οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας. Πώς να αναπτυχθεί φυτά wisteria. Μεγαλώνοντας Αρωματικό Rajnigandha στον κήπο σου. χειμωνιάτικο λάχανο συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Χρυσή έρπουσα Τζένη οδηγός καλλιέργειας φυτών. Συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας φυτών ζαχαροκάλαμου. 07 Τα πιο δημοφιλή καλαγχόη-είδος για τον κήπο. Οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας Statice λουλουδιών.

Για καρφίτσα:

Schreibe einen Kommentar