Μπορούν τα τσιμπούρια να μεταδώσουν ασθένεια στις γάτες;

6
Μπορούν τα τσιμπούρια να μεταδώσουν ασθένεια στις γάτες;
Γάτες με λάστιχο

Γνωρίζουμε ότι τα τσιμπούρια είναι φορείς τρομερών ασθενειών όπως ο κηλιδωτός πυρετός του Lyme και του Rocky Mountain στους ανθρώπους. Τι γίνεται όμως με τις γάτες; Σε αυτό το ιστολόγιο, θα διερευνήσουμε ποιες ασθένειες μεταδίδονται τα τσιμπούρια στις γάτες, πώς να τα εντοπίσετε και πώς να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να τα κολλήσει αρχικά. Θέλετε να κρατήσετε ασφαλείς τους φίλους της γάτας σας και η Modern θέλει να βοηθήσει.

Τα κατοικίδιά μας διατρέχουν κίνδυνο

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γάτες δεν μπορούν να κολλήσουν ασθένειες από τα τσιμπούρια. Τα τσιμπούρια με μαύρα πόδια (ελάφια), τα αμερικάνικα τσιμπούρια σκύλων, τα τσιμπούρια καφέ σκύλου και τα τσιμπούρια μοναχικών αστεριών θα πάρουν όλα ένα γεύμα αίματος από μια γάτα. Στην ιδανική περίπτωση, ο φίλος της γάτας σας είναι μια γάτα εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν πολλές απειλές, ακόμη πιο επικίνδυνες από τα τσιμπούρια που μπορούν να συναντήσουν οι γάτες σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά ακόμη και μια γάτα εσωτερικού χώρου μπορεί να πάρει ένα τσιμπούρι από τους ανθρώπους και τους σκύλους με τους οποίους ζει. Η πρόληψη των κροτώνων καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους ή τα κολάρα από τσιμπούρια είναι σημαντικά για τις γάτες εξωτερικού χώρου. Και όλα τα σκυλιά που βγαίνουν έξω θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται όλο το χρόνο. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για την καλύτερη προληπτική θεραπεία για τις γάτες και τους σκύλους σας.

Μας Πρόγραμμα φροντίδας στο σπίτι για κουνούπια, ψύλλους και κρότωνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει αποτελεσματικά τους πληθυσμούς και των τριών παρασίτων-φορέων! σολet μια προσφορά ή προγραμματίστε την υπηρεσία σήμερα!

Οι ασθένειες

Ακολουθούν έξι από τις ασθένειες που μεταδίδονται με τσιμπούρια και αποτελούν απειλή για τις γάτες:

  1. Η νόσος του Lyme

Η νόσος του Lyme προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Μερικά τσιμπούρια με μαύρα πόδια ή ελάφια μεταφέρουν τα βακτήρια και τα μεταδίδουν σε άλλο ζώο ενώ τρέφονται με το αίμα του. Το τσιμπούρι πρέπει να στερεωθεί σε μια γάτα για περίπου 48 ώρες για να μεταδώσει τα βακτήρια στη γάτα. Γι‘ αυτό είναι σημαντικός ο καθημερινός έλεγχος κροτώνων αυτή την εποχή. Τα συμπτώματα της νόσου του Lyme περιλαμβάνουν πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες και αρθρώσεις, μειωμένη όρεξη και συμπεριφορά σαν να πονάνε. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το Lyme μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική νόσο και διαταραχές της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Αν και δεν υπάρχει εμβόλιο Lyme για γάτες, τα αντιβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του μόλις διαγνωστεί.

  1. Αναπλάσμωση

Η αναπλάσμωση μεταδίδεται στη Νέα Αγγλία από τσιμπούρια με μαύρα πόδια ή ελάφια. Μπορεί να μην υπάρχουν σημάδια σε μια μολυσμένη γάτα για μία ή δύο εβδομάδες. Τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το κουτσό, η δυσκολία στο περπάτημα λόγω επώδυνων και δύσκαμπτων αρθρώσεων, αδυναμία, πυρετός, λήθαργος, απώλεια όρεξης και απώλεια βάρους. Είναι σημαντικό να πάτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει μια σειρά αντιβιοτικών. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η μόλυνση.

  1. Αιμοβαρτονέλλωση

Η αιμοβαρτονέλλωση είναι επίσης γνωστή ως μολυσματική αναιμία των αιλουροειδών. Μεταδίδεται τόσο από τα τσιμπούρια όσο και από τους ψύλλους και στοχεύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτό οδηγεί σε αναιμία και αδυναμία στις γάτες (επηρεάζει και τους σκύλους). Αντιμετωπίζεται με εβδομάδες αντιβιοτικών και μερικές φορές απαιτεί μεταγγίσεις.

  1. Τουλαραιμία

Η τουλαραιμία μπορεί να μεταδοθεί από τσιμπούρια αμερικάνικων σκύλων και κρότωνες μοναχικών αστεριών στη Νέα Αγγλία. Οι ψύλλοι μπορούν επίσης να μεταδώσουν την ασθένεια. Μερικές φορές ονομάζεται πυρετός κουνελιών και επηρεάζει περισσότερο τις γάτες παρά τους σκύλους. Τα συμπτώματα στις γάτες περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες, ρινικές εκκρίσεις και μερικές φορές απόστημα στο σημείο του τσιμπήματος. Όπως το Lyme, δεν υπάρχει εμβόλιο για την τουλαραιμία. Αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

  1. Μπαμπέζωση (Πιροπλάσμωση)

Οι γάτες παθαίνουν μπαμπέζωση όταν ένα μολυσμένο τσιμπούρι του μεταδίδει παράσιτα πρωτόζωων και καταφεύγουν στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτό προκαλεί αναιμία στη γάτα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κατάθλιψη, ωχρά ούλα, σκουρόχρωμα ούρα, πυρετό και πρησμένους λεμφαδένες. Εάν γίνει σοβαρό, η γάτα μπορεί να καταρρεύσει και να υποστεί σοκ. Η θεραπεία της μπαμπέζωσης απαιτεί ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που ονομάζεται φωσφορική πριμακίνη. Το φάρμακο σκοτώνει τα πρωτόζωα παράσιτα που μολύνουν τη γάτα σας. Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο.

  1. Κυτοζωονόωση

Η κυτταροζωογονίτιδα αναφέρεται συχνότερα στις νοτιοκεντρικές και νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γάτες με κυτταροζωογονία μπορεί να αναπτύξουν αναιμία, κατάθλιψη, υψηλό πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος). Δεν υπάρχει εμβόλιο και οι γάτες που επιβιώνουν από την ασθένεια μπορεί να είναι φορείς εφ‘ όρου ζωής. Η θεραπεία είναι συχνά ανεπιτυχής και ο θάνατος μπορεί να συμβεί μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη μόλυνση. Απαιτούνται εξειδικευμένα φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά και υποστηρικτική φροντίδα.

Το Πρόγραμμα Φροντίδας στο σπίτι για τα κουνούπια, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια έχει σχεδιαστεί για να εστιάζει στις περιοχές της ιδιοκτησίας σας που συχνάζουν η οικογένειά σας και τα κατοικίδια σας όταν απολαμβάνετε την ύπαιθρο. Κάντε κλικ εδώ ή καλέστε το Modern στο 888-997-3312 για να λάβετε μια δωρεάν προσφορά ή να προγραμματίσετε την υπηρεσία σήμερα!

Πώς να αποτρέψετε τις ασθένειες που μεταδίδονται από κρότωνες στις γάτες

Η εύκολη απάντηση είναι να αποτρέψετε καθόλου τις γάτες να συναντήσουν τσιμπούρια. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό όταν οι συγκάτοικοι του ανθρώπου και του σκύλου της γάτας τα φέρνουν δυνητικά μέσα. Οι έλεγχοι κροτώνων είναι μια σημαντική μέθοδος για να διατηρήσετε τη γάτα σας υγιή. Αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε ή δύο μέρες από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, που είναι η κορύφωση της περιόδου κροτώνων στη Νέα Αγγλία. Επίσης, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με προληπτικές θεραπείες όπως περιλαίμια και τοπικές λύσεις. Φροντίστε να κάνετε το ίδιο για όλα τα σκυλιά που ζουν στο σπίτι σας, καθώς είναι επίσης ευαίσθητα σε πολλές ασθένειες που μεταδίδονται από κρότωνες.

Η εικόνα χρησιμοποιήθηκε από το WebMD

Η σύγχρονη λύση

Ένας άλλος τρόπος για να προστατεύσετε τα ζώα και τους ανθρώπους που ζουν στο σπίτι σας από την απειλή των κροτώνων είναι καλώντας το Modern Pest. Η υπηρεσία Homecare Mosquito, Flea, and Tick της Modern’s παρέχει ουσιαστική μείωση του πληθυσμού των κροτώνων. Οι εξουσιοδοτημένοι επαγγελματίες σέρβις μας στοχεύουν τις περιοχές όπου αναπαράγονται τα τσιμπούρια και βρίσκουν καταφύγιο. Χρησιμοποιώντας υλικά χαμηλής τοξικότητας αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικά, περιποιούμαστε όλους τους χώρους του λιμανιού στην ιδιοκτησία σας. Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν οι ενήλικοι πληθυσμοί και να αποτραπεί η περαιτέρω αναπαραγωγή, περιορίζοντας τον αριθμό των εντόμων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στην ανθρώπινη και ζωική οικογένεια σας. Καλέστε τη Modern σήμερα στο 888-997-3312 για να εγγραφείτε στην υπηρεσία μας.

Schreibe einen Kommentar