Η EPA δεν ακολουθεί το νόμο ορόσημο για την προστασία των παιδιών από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα

4
Η EPA δεν ακολουθεί το νόμο ορόσημο για την προστασία των παιδιών από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Ο νόμος ορόσημο για την προστασία της ποιότητας των τροφίμων απαιτεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να προστατεύει την υγεία των παιδιών εφαρμόζοντας ένα επιπλέον περιθώριο ασφάλειας στα νόμιμα όρια για τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα. Ωστόσο, μια έρευνα του EWG, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές, διαπίστωσε ότι η EPA απέτυχε να προσθέσει τον υποχρεωτικό παράγοντα ασφάλειας της υγείας των παιδιών στα επιτρεπόμενα όρια για σχεδόν το 90 τοις εκατό των πιο κοινών φυτοφαρμάκων.

Η μελέτη στο Environmental Health εξέτασε τις εκτιμήσεις κινδύνου της EPA για 47 μη οργανοφωσφορικά φυτοφάρμακα από το 2011, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται πιο συχνά σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και διαπίστωσε ότι ο απαιτούμενος επιπλέον δεκαπλάσιος παράγοντας ασφάλειας εφαρμόστηκε μόνο σε πέντε περιπτώσεις.

«Δεδομένων των πιθανών κινδύνων για την υγεία των φυτοφαρμάκων στα τρόφιμά μας, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η EPA έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό την απαίτηση του νόμου να διασφαλίζει επαρκή προστασία για τα παιδιά», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, Olga Naidenko, Ph.D., Αντιπρόεδρος Επιστημονικών Ερευνών στο EWG. «Ο πρόσθετος παράγοντας ασφάλειας είναι απαραίτητος για την προστασία των παιδιών από φυτοφάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο νευρικό σύστημα, ορμονικές διαταραχές και καρκίνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: https://www.ewg.org/release/ewg-study-epa-fails-follow-landmark-law-protect-children-pesticides-food?fbclid=IwAR0w3GKoZggVdN3fLSfp9Ysx0qFaFF5LkhqAnCVBHjsHZw2

Schreibe einen Kommentar